Geinoord verliest in slotminuut van VVZ

13 november 2016
Een dramatische slotfase heeft Geinoord een punt gekost. Tegen VVZ leek de ploeg lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Een paar minuten voor het eindsignaal kreeg Geinoord echter het deksel op de neus. Een vrije trap van VVZ raakte de lat, waarna invaller Bosman de bal in de rebound wist binnen te knikken. Door 1-0 nederlaag staat Geinoord na 10 speelrondes op de twaalfde plek.

VVZ pakte hierdoor dus drie hele belangrijke punten tegen Geinoord. Belangrijke punten, omdat beide ploegen dichtbij elkaar staan op de ranglijst. De wedstrijd werd bij VVZ, in Soest, gespeeld. De ploeg van Simon Ouaali, die onlangs nog aangaf na dit seizoen te stoppen bij VVZ, kende een optimistische week. Vorige week werd van DTS Ede gewonnen, waarna ook op politiek gebied een succes gevierd kan worden. Door een gemeenteraadsbesluit van afgelopen donderdag, kunnen de nieuwbouwplannen van VVZ uitgevoerd worden.
Ondanks al dat optimisme had VVZ ook tegen Geinoord de punten hard nodig. De ploeg stond nog altijd op een voorlaatste plek. Een plaats waar de ploeg aan het einde van het seizoen uiteraard niet zou willen staan. Voor Geinoord was de situatie ongeveer hetzelfde. Hoewel Geinoord twee plekken hoger stond en een punt meer wist te verzamelen na negen wedstrijden.

In het koude Soest kwam Geinoord, zoals wel vaker dit seizoen, tijdens de beginfase weer prima voor de dag. Tijdens het eerste kwartier kreeg Geinoord al een aantal goede kansen, waaronder schoten van Van der Heijden (voorlangs) en Djollo (gepakt door de keeper). Het verdedigende VVZ stelde daar in de beginfase, afgezien van een schot van Hamstra, niets tegenover.

Daarna bleef Geinoord aandringen. Met name Van der Heijden kwam een aantal keer in scoringspositie. De aanvaller wist de mogelijkheden echter niet om te zetten in doelpunten. Gedurende het laatste deel van de eerste helft brak een fase van anarchie aan. Daarbij was er alleen nog een kans voor Daalhuizen. Na een goede aanval, opgezet door rechtsback Esadik, kon hij vanaf ongeveer tien meter uithalen. Zijn schot werd geblokt door de verdediging van VVZ.

Geinoord wist daardoor, ondanks een sterk overwicht, niet te scoren tijdens de eerste helft. Na het rustsignaal kwam VVZ beter in de wedstrijd. In de eerste minuut van de tweede helft was de eerste kans toch weer voor Geinoord. Een kopbal van De Klein werd van de lijn gehaald.
Daarna was VVZ de dominante ploeg in de wedstrijd. Het leidde meteen tot een grote kans voor de ploeg uit Soest: een kopbal uit een corner kwam op de lat. Daarna bleef het initiatief voor VVZ, waarbij de ploeg een handvol kansen kreeg. Ondanks het overwicht van VVZ bleef ook Geinoord kansen houden op een overwinning. Zo werd Van der Heijden, na een knappe pass van Daalhuizen, alleen voor de keeper gezet. Deze kans werd echter niet in een doelpunt omgezet, omdat het schot hoog over ging. Ook Djollo kwam in scoringspositie.

De aanvaller wist, met nog maar een minuut zuivere speeltijd te gaan, de bal niet voorbij de goed uitkomende keeper te krijgen. Daarna trad een oude voetbalwet in werking (als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat). Een vrije trap van VVZ kwam op de lat, waarna invaller Bosman de bal in de rebound binnen knikte. Deze goal bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Een nederlaag die, op basis van het spelbeeld, niet nodig was. Maar doordat het wel is gebeurd, staat Geinoord op de twaalfde plaats. Over twee weken, volgende week is namelijk geen competitievoetbal, kan Geinoord zich revancheren in het thuisduel tegen Zwaluwen ’30.  Die tegenstander staat op de negende plaats, met drie punten meer dan Geinoord.

Dromen van voetbalteams komen uit Tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme… Meer >

Door een aantal blessures (Julian, Floris, Tim en Joey, hopelijk zijn jullie er snel weer bij) was het voor aanvang van de wedstrijd… Meer >

Team van de Week - JO10-5

20 november 2017