Geinoord wint in doelpuntrijk duel

27 november 2016
Geinoord heeft aan het thuisduel met Zwaluwen ’30 drie punten overgehouden. De enerverende wedstrijd eindigde in 5-3. Dimitri Djollo was de grote man voor Geinoord. De spits scoorde vier keer en is daarmee topscorer van de Eerste Klasse West I. Ook Geinoord deed goede zaken in het klassement. De ploeg klom twee plaatsen en staat nu 10e.

Voor Geinoord was het thuisduel tegen Zwaluwen ’30 dus een hele belangrijke wedstrijd. Een overwinning was noodzakelijk om weer het vertrouwen terug te krijgen. Zeker met het oog op de wedstrijd van volgende week. Dan staat het uitduel tegen de Zuidvogels op het programma.
Zwaluwen ’30 had voorafgaand aan deze wedstrijd drie punten meer dan Geinoord. Een mooie gelegenheid voor de ploeg uit Nieuwegein-Zuid om op gelijke hoogte te komen. Bij de spelers en technische staf was het besef dat deze wedstrijd in alle gevallen gewonnen moest worden. De winterstop nadert, waardoor het belangrijk is om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten.

Geinoord begon timide aan het duel. In de beginfase was het eveneens passieve Zwaluwen ’30 nog het gevaarlijkst. Een volley van Jelle Huitema ging net naast. Na een kwartier spelen kwam Geinoord onverwachts op voorsprong. De aanval begon bij Daalhuizen, die Niels Maat in stelling bracht. Het schot van Maat werd gestopt door de keeper, waarna Jansen in de rebound scoorde.

Geinoord kon niet lang genieten van deze voorsprong. Twee minuten na het doelpunt kreeg Zwaluwen ’30 een penalty, omdat keeper Vrede een tegenstander in het strafschopgebied neerhaalde. Zwaluwen ’30 liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. Rottine schoot raak.
De wedstrijd bleef levendig na de gelijkmaker, want twee minuten later werd er weer een penalty gegeven. Dit keer kreeg Geinoord de strafschop, omdat Daalhuizen in het strafschopgebied werd geschopt. Djollo ging achter de bal staan. De spits faalde niet vanaf elf meter.
Na de hernieuwde voorsprong werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. Bij Geinoord zorgde Van der Heijden met een aantal afstandsschoten voor gevaar, terwijl Abubakar bij Zwaluwen ’30 een aantal kansen kreeg. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam er meer leven in de brouwerij. Djollo werd in stelling gebracht door een mislukte uittrap van de keeper. De spits nam de bal knap aan en schoot van grote afstand raak.

Geinoord ging met een 3-1 voorsprong de rust in. De voorsprong werd in de 56ste minuut kleiner, doordat Jouke Huitema van dichtbij raak schoot. Tien minuten later kwam Geinoord op 4-2: Van der Heijden gaf een prima voorzet op Djollo, die de bal binnengleed. Een kwart voor het einde van de wedstrijd werd het mooiste doelpunt van de middag gemaakt: Djollo, wederom goed aangespeeld door Van der Heijden, scoorde met een halve omhaal in de bovenhoek. Dat was de vierde treffer van Djollo, die kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Na de 5-2 drong Zwaluwen ’30 nog een aantal keren aan. Het leverde nog een doelpunt op van Baré. Vervolgens kregen beide ploegen nog een aantal kansjes, die niet werden benut. Na 90 minuten stond de 5-3 op het scorebord, waardoor Geinoord eindelijk weer eens drie punten pakte.
Daarmee revancheert de ploeg zich voor de optredens van de afgelopen wedstrijden (tegen respectievelijk VVZ, Aalsmeer en AFC), waarin Geinoord telkens de betere ploeg was en met lege handen achterbleef. Geinoord staat daardoor na elf wedstrijden op de tiende plaats. De club speelt nog twee wedstrijden voor de winterstop. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Zuidvogels op het programma. Vervolgens wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen DTS Ede.

Teamfoto's op de site

20 september 2017
Mocht je van je team een leuke teamfoto hebben dan kan deze uiteraard op de website geplaatst worden. Mail deze foto met de teamnaam… Meer >

Jeugdspeler Younes Sedouki (Geinoord JO8-1) is door de FC Utrecht Academie uitgenodigd voor een verlengd traject met de FC Utrecht… Meer >