Knap gelijkspel bij koploper Zuidvogels

05 december 2016
Geinoord heeft zich staande gehouden in de uitwedstrijd tegen koploper HSV De Zuidvogels. Het spannende duel eindigde in een gelijkspel. Daarmee maakte Geinoord een eind aan een reeks thuisoverwinningen van De Zuidvogels. Geinoord verdiende dit gelijkspel door een sterke tweede helft. Na deze wedstrijd staat de ploeg op de 11e plaats.
Voor Geinoord was het gelijkspel tegen de koploper dus een knappe prestatie. Dat was te danken aan een goede tweede helft. Geinoord begon voorzichtig aan de wedstrijd. Het initiatief lag tijdens de eerste helft bij de Zuidvogels. De ploeg uit Huizen had het balbezit, maar wist het eerste halfuur geen grote kansen te creëren. Ook Geinoord werd niet gevaarlijk.

Het laatste kwartier van de eerste helft leverde wel spektakel op. Dat werd verzorgd door de Zuidvogels. Vijf minuten voor de rust was het Danny Roozendaal die meteen raak schoot. Na het openingsdoelpunt kregen de Zuidvogels nog twee grote kansen, waarbij Ricardo Tat wel erg dichtbij een goal was.

Zijn schot ging echter voorlangs. Na het offensief van de Zuidvogels klonk het rustsignaal. De thee leek Geinoord goed te doen, want de ploeg begon sterk aan de tweede helft. Eerst was het Robert Maat die bijna raak schoot (zijn schot in de korte hoek werd knap gekeerd), waarna Tommy uit een hoekschop net over kopte. Het zou daarna niet lang duren voordat Geinoord loon naar werken kreeg. Een voorzet van, de sterk ingevallen, Robert Maat kwam bij Willem Paul terecht. Die schoot in 1 keer op doel. De lage schuiver was buiten bereik van de keeper.

Na de gelijkmaker werd de wedstrijd nog spannender. Het had alle kanten op kunnen gaan, maar uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Geinoord staat door dit punt op de 11e plaats met evenveel punten als Roda ’46, dat tiende staat.

Geinoord speelt volgende week tegen DTS Ede, de laatste wedstrijd voor de winterstop.

As zaterdag 23 en zaterdag 30 december zal de kantine van Geinoord gesloten zijn. Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een… Meer >

later meer. Het fotoalbum kunt u vinden bij : Clubinfo, Fotoalbum, Geinoord 1 2018-2019

Ik verlaat de club als hoofdtrainer aan het einde van dit seizoen 2017-2018. Naar mijn zin Ik vertrek ondanks dat ik het (in een… Meer >

Afgelopen donderdag was de laatste keeperstraining van 2017. Afgelopen september zijn Scot Simonis, Ben van Breukelen sr, Ben van… Meer >