Broodnodige overwinning tegen Roda ‘46

06 februari 2017 door
Geinoord heeft de thuiswedstrijd tegen concurrent Roda’46 met 2-1 gewonnen. Door doelpunten van Willem Paul en Dimitri werd de tegenstander uit Leusden verslagen. Roda’46 scoorde in de blessuretijd. Door deze drie punten loopt Geinoord uit  op concurrenten VVZ en JSV. Het verschil met beide ploegen is nu respectievelijk vijf en zes punten.

Geinoord en Roda ’46 speelden de wedstrijd tijdens een regenachtige zaterdagmiddag. Het was de ploeg uit Leusden die tijdens de beginfase het initiatief nam. Roda ’46 had meer balbezit en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Toch was de eerste grote kans voor Geinoord. Een prima voorzet van Jaey belandde op het hoofd van Dimitri. Zijn kopbal ging echter een meter naast. Tien minuten later kreeg Geinoord weer een goede mogelijkheid. Dit keer met Dimitri in de rol van aangever.

De spits wist Daniel te bereiken, maar zijn poging werd gepakt door de keeper. Na deze kansen reageerde Roda ’46 met een stevig offensief. De aanvallers stuitten echter op Gino, die met een aantal reddingen zijn ploeg overeind hield. Nadat de Leusdense storm ging liggen, kwam Geinoord meer in de wedstrijd. In die fase van de eerste helft viel ook het openingsdoelpunt. Dimitri werd goed aangespeeld, draaide knap weg en schoot raak.

Voor het rustsignaal had Roda ’46 nog een goede kans. De linksback kwam goed door en leek op de keeper af te stevenen. Door adequaat ingrijpen van Jan Maarten werd dit echter voorkomen. Daardoor ging Geinoord met een voorsprong de rust in. Tijdens de tweede helft werd die voorsprong verdubbeld. Willem Paul ging alleen op de keeper af. Hij omspeelde de doelman en maakte zo zijn tweede treffer van het seizoen.

Daarna leek er weinig aan de hand te zijn voor Geinoord. Roda’46 kreeg wel een aantal kansen, terwijl ook Geinoord mogelijkheden kreeg. Beide ploegen wisten het doel niet te vinden, totdat Roda’46 in de blessuretijd scoorde. Daarmee kwam de eindstand op het scorebord. Door de overwinning neemt Geinoord afstand van de ploegen onderin, terwijl het de aansluiting heeft gevonden met de ploegen uit de middenmoot.

Zaterdag 23 september 2017 speelt Geinoord haar eerste competitiewedstrijd uit tegen vv De Meern in de 2e klasse B.  Op dinsdag… Meer >

Teamfoto's op de site

20 september 2017
Mocht je van je team een leuke teamfoto hebben dan kan deze uiteraard op de website geplaatst worden. Mail deze foto met de teamnaam… Meer >