Geinoord verliest in hectische slotfase van Volendam

19 februari 2017 door Gerard van Vliet
Geinoord heeft geen punten overgehouden aan het thuisduel tegen Volendam. De doelpuntrijke wedstrijd kende een heel zuur einde. Tijdens de laatste minuten scoorde Volendam twee keer, waardoor Geinoord met 2-4 verloor. Daardoor zakt Geinoord naar de twaalfde plek.

De wedstrijd werd gespeeld onder prima omstandigheden. Onder de eerste zonnestralen van dit jaar begonnen de ploegen aan het duel. De eerste minuten was een periode van aftasten. Daarna begon Volendam aan de eerste goede aanval. Die leverde in de 7e minuut meteen een doelpunt op. Joey Tol schoot aan de rand van het strafschopgebied raak.

Geinoord ging daarna goed om met die teleurstelling. De ploeg zocht de aanval, waarbij een aantal kansen werden gecreëerd. Zo schoot Willem Paul bijna raak. Zijn afstandsschot werd half gekeerd door de keeper, die de bal net voor de doellijn vastpakte. Geinoord bleef aanvallen, waarna de gelijkmaker werd gemaakt. Een kopal van Willem Paul werd gestopt door de keeper. De rebound was voor Dimitri.

Na die gelijkmaker veranderde het spelbeeld. Volendam begon ook weer goede kansen te krijgen, terwijl ook Geinoord via Dimitri dicht bij een voorsprong kwam. Een doelpunt hing dan ook in de lucht en het was Geinoord dat op 2-1 kwam, weer via een rebound. Het was Jaey die Chanan goed voor de keeper zette. De sluitpost had nog wel een antwoord op de inzet van Chanan, maar wist de rebound niet tegen te houden.

Geinoord hoopte met een 2-1 te kunnen rusten, maar moest voor het rustsignaal een tegentreffer toestaan. Sonny Tol kopte van dichtbij raak, waardoor het 2-2 werd. Na de rust had Geinoord het betere van het spel. Robert kreeg na een uur spelen een goede mogelijkheid. Zijn inzet werd gepakt door de keeper, waardoor het gelijk bleef. Even later kwam Chanan, nadat hij twee man passeerde, in scoringspositie. Maar ook hij slaagde er niet in om de goed uitkomende keeper te passeren.

In het laatste kwartier trok Volendam het initiatief naar zich toe. Het leverde een aantal kansen op. Keeper Gino hield Geinoord met een paar uitstekende reddingen goed op de been. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Volendam in de slotfase op 2-3 kwam. Invaller Jaap Molenaar stond alleen voor de keeper en faalde niet. Daarna kreeg Volendam ook nog een penalty. Avi kreeg een rode kaart na een overtreding in het strafschopgebied. Niels Joren benutte de penalty en bepaalde de eindstand op 2-4.

Door die dramatische slotfase leed Geinoord dus een zure thuisnederlaag. Dit had ook gevolgen voor de stand. Geinoord staat momenteel 12e met 16 punten uit evenveel duels. Met nog tien wedstrijden te gaan moet Geinoord minimaal twee plaatsen stijgen voor direct lijfsbehoud. Dat betekent dat het twee punten goed moet maken op Roda ’46 en een punt op Zwaluwen ’30. De volgende wedstrijd is over twee weken. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen subtopper De Merino’s in Veenendaal op het programma.

Vanmorgen om 11:00 uur lag er nog 7 cm sneeuw op alle velden er kan vandaag dus niet worden getraind.

Team van de Week - JO11-4

12 december 2017
(Week 48) JO11-4 is team van de week! Verdient, dat zeker! Dit seizoen zijn we begonnen met drie nederlagen op rij in de beker.… Meer >

3e ronde regiocompetitie