Knappe uitoverwinning bij de Merino's

05 maart 2017
Geinoord heeft tijdens de afgelopen speelronde goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Een spannende wedstrijd tegen De Merino’s werd gewonnen. Het duel, gespeeld in Veenendaal, eindigde in een 1-3 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Willem Paul (2) en Dimitri.
Op voorhand leek het een bijzonder lastig duel te gaan worden. De Merino’s is toch wel een angstgegner voor Geinoord. Eerder dit seizoen werd in Nieuwegein met 2-5 verloren. Daarnaast had Geinoord tijdens de afgelopen tien jaar niet in Veenendaal kunnen winnen. Van de laatste vijf uitwedstrijden, werden er vier verloren.
Maar ook de tegenstander leefde niet met een fijn gevoel naar deze wedstrijd toe. De vorige wedstrijd, tegen FC Aalsmeer, werd met 5-0 verloren. De thuisploeg had dus wel wat goed te maken. In de beginfase was er weinig van revanchegevoelens te merken bij de Merino’s. Geinoord kwam beter uit de startblokken. Dat resulteerde meteen in een aantal kansen en zelfs een vroeg openingsdoelpunt. Tommy zette met een mooie pass Willem Paul vrij voor de keeper, waarna de spits goed afrondde.

Een paar minuten later kregen De Merino’s nog een teleurstelling te verwerken. Hun verdediger Van de Berkt trapte na, waarna hij een rode kaart ontving. Na die rode kaart gingen De Merino’s juist beter voetballen. Met tien man had de thuisploeg het overwicht. Tijdens die eerste helft heeft dat niet tot veel kansen geleid. Dat gold ook voor Geinoord, met uitzondering van een schot van Robin en een halve voorzet van Jaey.

Na de rust ging Geinoord beter voetballen. De wedstrijd kwam tot leven. Na vier minuten leek de voorsprong verdubbeld te gaan worden. Een goede vrije trap van Niels werd mooi over de muur binnen gekruld. Dat doelpunt werd echter afgekeurd, omdat het een indirecte vrije trap bleek te zijn. Daarna drong Geinoord weer aan, maar kon het niet tot score komen. Integendeel, het doelpunt viel aan de andere kant. Een vrije trap van Joop de Bruin betekende de aansluitingstreffer. De thuisploeg kon niet lang van die tegentreffer genieten, omdat Geinoord weer snel op voorsprong kwam.

Dimitri scoorde, op aangeven van Joey, een fraaie treffer. De spits draaide de bal mooi de bovenhoek in. Na die hernieuwde voorspong ontstond een mooi voetbalgevecht. Ondanks de numerieke minderheid vochten de Merino’s voor wat ze waard waren. Het leverde bijna de gelijkmaker op, weer uit een vrije trap. Gino wist die inzet knap te stoppen.

In de slotfase golfde het spel op en neer. Geinoord was in de counter steeds gevaarlijk vanaf de rechterkant, met de goed opkomende Charif. Aan de andere kant was de thuisploeg gevaarlijk met een shot van Bendadi. Zijn inzet raakte de lat. In de blessuretijd werd de wedstrijd beslist door Willem Paul. Daardoor nam Geinoord de drie punten mee naar huis.

Door deze overwinning stijgt Geinoord een plaats op de ranglijst. Geinoord staat momenteel 11e met 19 punten uit 17 duels. Met nog negen wedstrijden te gaan moet Geinoord in ieder geval 1 plek stijgen voor direct lijfsbehoud. Het is in elk geval spannend. Vijf ploegen staan binnen vier punten van elkaar. Geinoord speelt zaterdag tegen 1 van die ploegen, FC Aalsmeer.

Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Helaas… Meer >

Vrijdiagavond is op jaarlijkse vrijwilligersavond Scot Simonis onderscheiden als vrijwiller van het jaar. Hij ontving deze prijs uit… Meer >

De familie wil haar dank betuigen nav het overlijden van Gerda Slot. De dankbetuiging is hier te zien Meer >

Op woensdagavond 26 juni 2019 vindt van 20.00 tot 22.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats in de kantine van sv Geinoord.… Meer >