Team van de Week - JO12-2

26 maart 2017
Na vele gelijke spelen waren we wel toe aan een overwinning.  Aangezien Kampong onderaan stond rekenden de jongens zich al rijk.
Er was duidelijk sprake van onderschatting, want binnen 10 minuten stonden we 0-2 achter. Het leek weer zo’n moeizame wedstrijd te gaan worden, die dan zou eindigen in een gelijkspel. Met Anthony als leider in het centrum richtte de verdediging zich op. Quinten en Enis speelde iets geknepen en zorgde ervoor dat de doorgang naar Aron werd afgesloten. We konden al snel meer druk zetten op de tegenstander.
De aansluitingstreffer kwam dan ook al snel na de 0-2. Youssef vuurde een kanonskogel af die onbereikbaar was voor de keeper, 1-2. Na een mooie steekpass van Rick kon linksbuiten Mani alleen op de keeper af, met de 2-2 als gevolg. Julien Reinsma zette daarna de 3-2 en 4-2 op zijn naam. Net voor rust poeierde Julian van Vliet de bal vanaf de zestien in het doel en zorgde dat we met een 5-2 voorsprong de rust in konden.
Belangrijk was dat we na rust wakker bleven en het goede veldspel zouden doorzetten. Julien Reinsma maakte zijn hattrick  en schoot de 6-2 erin. Onze spits Mohamed scoorde de  7-2. Ook al kwam kampong in de tweede helft nog twee keer oog in oog met onze keeper te staan. Aron, onze kampioen in de 1 tegen 1, liet zich niet verschalken. Dat gebeurde wel aan de overkant. Ali scoorde de 8-2 en vierde zijn doelpunt op schaapachtige wijze. In de laatste fase kwam de meeste dreiging via de zijkanten. Farris en Zaid zorgde aan de rechterkant voor mooie combinaties met veel diepgang. Een treffer leverde dit helaas niet op.
De 9-2 werd door Rick geweldig binnen geschoten en werd aan de zijlijn gevierd met zijn vader/coach! Nadat Martijn de verdediging had versterkt speelde hij de laatste 10 minuten op zijn vertrouwde positie. Vanaf de rechterkant sprintte hij op de keeper af en schoot hem hard in de verre hoek, 10-2. De 11-2 zette Rick op het scorebord.
Een welverdiende overwinning met goed veldspel. Op naar de volgende 3 punten!

Dromen van voetbalteams komen uit Tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme… Meer >

Door een aantal blessures (Julian, Floris, Tim en Joey, hopelijk zijn jullie er snel weer bij) was het voor aanvang van de wedstrijd… Meer >

Team van de Week - JO10-5

20 november 2017