Geinoord kan voorsprong tegen AFC niet vasthouden

01 april 2017
Geinoord heeft geen punten kunnen pakken bij AFC in Amsterdam. De spannende wedstrijd werd in de tweede helft door de thuisploeg beslist. Geinoord speelde een goede eerste helft, waarin Willem Paul tot score kwam. Helaas moest Geinoord tijdens de tweede helft twee tegentreffers toestaan.

De wedstrijd, die gespeeld werd op een prima kunstgrasveld, was vanaf de eerste minuut levendig. De eerste kansjes waren voor AFC. Een laag schot werd door Gino makkelijk gepakt, waarna een ander afstandsschot voorlangs ging. Vervolgens nam Geinoord het initiatief.  Na een kwartier kreeg de uitploeg een mooie kans op de openingstreffer.
Door een handsbal van Milan de Wijs werd een strafschop gegeven. Helaas werd de penalty van Dimitri gestopt door de keeper van AFC, Jort Berghuis. De gemiste penalty bleek echter uitstel van executie, want niet lang daarna kwam Geinoord toch op voorsprong.

Willem Paul, goed bediend door Dimitri, schoot prima binnen en liet de keeper kansloos. Dimitri had tijdens die eerste helft een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een 1-op-1 situatie schoot hij de bal voorlangs. AFC kon daar tijdens de eerste helft weinig tegenover stellen. De koploper kreeg 1 kans, die niet benut werd door Helstone.

AFC kwam na de rust beter in de wedstrijd. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker. Helstone raakte echter de paal. Ook aan de andere kant waren er kansen. Een volley van Daniel ging naast. Willem Paul was dicht bij zijn tweede doelpunt. Zijn inzet werd door de keeper met de voeten gekeerd.

Geinoord leek de voorsprong goed vast te houden, maar moest een kwartier voor tijd toch een tegentreffer toestaan. Helstone schoot de bal knap in de verre hoek binnen. In de slotfase viel ook nog het winnende doelpunt voor AFC. Een zondagsschot van Malmberg betekende de 2-1 achterstand voor Geinoord. De uitploeg deed nog wat terug via Willem Paul. Zijn vrije trap ging echter net naast. Daardoor bleef het 2-1.

Dat betekent dat Geinoord niet over concurrent Zwaluwen ’30, dat ook verloor, kon gaan. De andere concurrent voor rechtstreekse handhaving, Roda ’46, wist wel te winnen en staat nu een punt achter Geinoord. Volgende week staat de derby tegen JSV op het programma.

Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Helaas… Meer >

Vrijdiagavond is op jaarlijkse vrijwilligersavond Scot Simonis onderscheiden als vrijwiller van het jaar. Hij ontving deze prijs uit… Meer >

De familie wil haar dank betuigen nav het overlijden van Gerda Slot. De dankbetuiging is hier te zien Meer >

Op woensdagavond 26 juni 2019 vindt van 20.00 tot 22.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats in de kantine van sv Geinoord.… Meer >