Nieuwegeinse derby onbeslist.

09 april 2017
De derby van Nieuwegein eindigde in een gelijkspel. JSV begon beter aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam zelfs op een voorsprong van twee doelpunten. Geinoord kwam in de tweede helft nog terug. Dimitri en Charif zorgden ervoor dat het nog een gelijkspel werd. Door dit punt blijft Geinoord elfde.
Beide ploegen begonnen met maar 1 doelstelling aan de wedstrijd. Alleen een overwinning zou voldoende zijn om goede zaken te doen. De wedstrijd kwam niet echt op gang, wellicht door de spanning en de grote belangen. De eerste kans was voor Geinoord. Charif kon Dimitri met een lange pass bereiken. De aanvaller lobde de bal over de keeper, maar wist helaas niet te scoren. Dit was de enige kans voor Geinoord in de eerste helft.
JSV kreeg wel mogelijkheden en kwam zelfs tot scoren. Bakker scoorde de openingstreffer voor de thuisploeg. Daarna waren El Allali en Mehrez nog gevaarlijk. Een tweede doelpunt zou er voor rust niet meer komen. Voor Geinoord was de eerste helft er een om snel te vergeten. Na de thee werd de voorsprong door JSV vergroot. Weer was het Bakker die zijn ploeg een grote dienst bewees. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor JSV.
Voor Geinoord brak er na het tegendoelpunt een goede fase aan. Eerst werd de aansluitingstreffer gemaakt. In de 51e minuut kopte Tommy goed door op Dimitri. De spits liet zich dit buitenkansje niet ontnemen. Met een stevige kopbal bracht hij Geinoord terug in de wedstrijd. Vier minuten later leek Dimitri met een stift zijn tweede te maken.
Florie wist de bal met een uiterste krachtsinspanning uit het doel te houden. Geinoord bleef echter aandringen. Een goede voorzet van Robert werd weggekopt. Bij de daaropvolgende corner werd Joey knap aangespeeld door Dimitri. Zijn schot werd geblokkeerd. De gelijkmaker hing in de lucht en zou ook komen. In eerste instantie stuitte Dimitri op de keeper, waarna Charif de bal overtuigend binnen schoot.
Na de gelijkmaker leek Geinoord eroverheen te gaan. Helaas ontbrak de eindpass bij een aantal veelbelovende aanvallen. In de slotfase nam JSV het initiatief over. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde nog bijna de winnende treffer op. Het vizier stond niet op scherp, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.
Geinoord blijft daarmee op de 11e plaats staan. Concurrent Zwaluwen ’30 won wel en liep uit. Het verschil is nu drie punten. Ook JSV schiet weinig op met het gelijkspel. De achterstand op Geinoord bleef vijf punten. In de competitie zijn er nog vier wedstrijden te spelen. Het volgende weekeinde staan er geen wedstrijden op het programma. Daarna zal Geinoord het thuis moeten gaan opnemen tegen VVZ.

Dromen van voetbalteams komen uit Tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme… Meer >

Door een aantal blessures (Julian, Floris, Tim en Joey, hopelijk zijn jullie er snel weer bij) was het voor aanvang van de wedstrijd… Meer >

Team van de Week - JO10-5

20 november 2017