Geinoord wint van VVZ

22 april 2017
Geinoord heeft een belangrijke overwinning behaald op VVZ. De rode lantaarndrager van de Eerste Klasse werd met 2-0 verslagen. Dimitri en Mick scoorden voor Geinoord. Door deze drie punten is Zwaluwen ’30 binnen handbereik. De achterstand op de ploeg uit Hoorn is, met nog drie wedstrijden te spelen, nog maar een punt.

De overwinning kwam tot stand na een wedstrijd vol mogelijkheden voor Geinoord. De ploeg van Dick Gerwig creëerde veel kansen, maar kwam moeilijk tot score. Voorafgaand aan dit duel was iedereen zich ervan bewust dat VVZ, ook al staat de ploeg laatste, niet onderschat mocht worden. De heenwedstrijd in Soest werd immers met 1-0 verloren. Geinoord begon dan ook sterk aan de wedstrijd.

Na vijf minuten stond de voorsprong al bijna op het scorebord. Willem Paul raakte de lat, waardoor VVZ goed wegkwam. Tijdens het daaropvolgende kwartier kreeg Geinoord een aantal aardige mogelijkheden. Joey, Dimitri en Willem Paul waren dicht bij het openingsdoelpunt. Die openingstreffer kon niet uitblijven. Na een halfuur spelen werd Dimitri, door een mooie steekpass van Niels, voor de keeper gezet. De spits liet zich dat buitenkansje niet ontnemen, waardoor Geinoord verdiend op voorsprong kwam.

Vervolgens ging Geinoord op zoek naar het tweede doelpunt. Tijdens de eerste helft zou dat er niet van komen. Sterker nog, VVZ was vlak voor rust dichterbij de gelijkmaker. Na de rust bleef Geinoord het initiatief behouden. Het leidde tot een aantal mogelijkheden, waarbij het laatste zetje ontbrak. Ook VVZ liet van zich horen. Gino wist in de 70e minuut te voorkomen dat de ploeg uit Soest gelijkmaakte. Twee minuten later werd de wedstrijd beslist door Geinoord. Mick tikte een goede voorzet van Jaey binnen.

In de slotfase kon Geinoord nog uitlopen. Jaey en Robin kregen grote kansen, maar wisten net niet te scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-0. Door de overwinning loopt Geinoord twee punten in op naaste concurrent Zwaluwen’30. Het is verschil is nog maar 1 punt. Volgende week zullen beide ploegen in een rechtstreeks duel uitmaken welke ploeg de beste kansen heeft om zich direct te handhaven.

later meer. Het fotoalbum kunt u vinden bij : Clubinfo, Fotoalbum, Geinoord 1 2018-2019

Ik verlaat de club als hoofdtrainer aan het einde van dit seizoen 2017-2018. Naar mijn zin Ik vertrek ondanks dat ik het (in een… Meer >

Afgelopen donderdag was de laatste keeperstraining van 2017. Afgelopen september zijn Scot Simonis, Ben van Breukelen sr, Ben van… Meer >

Smeenk nieuwe bordsponsor