Geinoord wint 1e oefenduel

12 augustus 2017

De eerste twee weken van de voorbereiding zitten erop. Met een geheel nieuwe technische staf en tal van nieuwe spelers was er voor Geinoord vandaag de aftrap tegen Brederodes, de eerste van de aankomende oefenwedstrijden.

Om 12 uur werd er op sportpark Parkhout afgetrapt en werd de wedstrijd onder zeer wisselende weersomstandigheden afgewerkt.  Het was gezellig druk voor deze eerste wedstrijd en op de tribune en langs het veld waren diverse supporters van beide ploegen om de verrichtingen van de ploegen te kunnen zien voor het aankomende seizoen.

Beide ploegen speelden een redelijke eerste helft, iets wat je mag verwachten in deze fase van de voorbereiding. Het duel was redelijk in evenwicht tussen beide ploegen, al was Geinoord iets dreigender met de kansen. Het was Brederodes wat met een schot uit de 2e lijn een eerste wapenfeit had, maar doelman Gino de Ridder antwoorde bekwaam.

Na een klein kwartier spelen kwam Geinoord op voorsprong. Het was Niels Maat die met een pass Roland Truggelaar wegstuurde en deze wist al glijdend de bal onder de doelman door te schuiven 1-0.  Heel lang leek deze stand ook de ruststand, maar 2 minuten voor de rust kwam Brederodes uit het niets op 1-1, via een aanval over de linkerkant. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust waren er bij beide ploegen diverse wissels. Geinoord kwam 5 minuten na rust op een 2-1 voorsprong na een geweldige vrije trap van Jaey Daalhuizen die de bal in de kruising wist te krullen.  Geinoord kreeg in deze tweede helft steeds meer ruimte om te voetballen en het leek er sterk op dat Brederodes conditioneel nog niet zo sterk was als de thuisploeg. De formatie uit Vianen was minder dreigend dan in de 1e helft.

Geinoord had nog een primeur zo’n 25 minuten voor het einde van de wedstrijd. O19 speler Robin Kuijer maakte zijn debuut voor Geinoord 1 en wist deze te bekronen met een doelpunt. Een cornerbal in de 75e minuut werd half weggewerkt waarna Robin Kuijer de bal met links binnenschoot. De 3-1 werd ook de eindstand tussen Geinoord en Brederodes.

Volgende week, 19 augustus speelt Geinoord een thuiswedstrijd om 14:30 uur tegen Loosdrecht.

Vanmorgen om 11:00 uur lag er nog 7 cm sneeuw op alle velden er kan vandaag dus niet worden getraind.

Team van de Week - JO11-4

12 december 2017
(Week 48) JO11-4 is team van de week! Verdient, dat zeker! Dit seizoen zijn we begonnen met drie nederlagen op rij in de beker.… Meer >

3e ronde regiocompetitie