Geinoord wint 1e bekerduel

02 september 2017
Vandaag mocht Geinoord afreizen naar Heukelum, voor de 1e ronde van de districtsbeker. Een eerste wedstrijd waar het er weer echt om gaat en winnen het uitgangspunt moet zijn. Na de aftrap zagen wij een zeer teruggetrokken thuisploeg spelen die het Geinoord vooral verdedigend lastig probeerde te maken. Geinoord voetbalde de eerste helft echter gecontreerd en liet zich niet uit de tent lokken. De ploeg heeft stapjes gemaakt de afgelopen weken en dat was zeker vandaag goed terug te zien. Heukelum wist geen openingen te vinden en kwam nauwelijks in de buurt van doelman Pascal Florie in de eerste fase van de wedstrijd. Geinoord liet zich geregeld voorin zien, maar de doelman van de thuisploeg bleek een grote sta in de weg deze eerste helft. Met enkele fraaie reddingen wist hij zijn ploeg in de race te houden. Geinoord kreeg dus wel kansen maar wist deze uiteindelijk niet te benutten. Heukelum kreeg pal voor rust de grootste kans op de openingstreffer, maar uit de kluts was het de aanvaller die op de handen van doelman Florie schoot. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 stand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Geinoord speelde nog steeds geconcentreerd en zocht naar de mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Uiteindelijk kwam deze goal er ook na een dik uur spelen. Het was een aanval over de linkerzijde, waarbij de vrijstaande Joey Hirdes werd ingespeeld op de rand van de 16 meter. Deze bedacht zich niet en haalde schitterend uit in de verre hoek 0-1. Heukelum leek gebroken want er ontstond steeds meer ruimte voor Geinoord om aan te vallen. Een klein kwartier voor tijd kwam de genadeklap. Aan de linkerzijde ging David Jackson goed door en zijn voorzet bereikte Dimitri Djollo die de teruggelegde bal binnen kon schieten 0-2.

De wedstrijd was met deze stand gespeeld en zo won Geinoord de seizoensopener met een prima 0-2 overwinning. Volgende week zaterdag komt 1e klasse LRC uit Leerdam voor de 2e wedstrijd in de poulefase.

Geinoord speelde vanmiddag de derby tegen IJFC uit IJsselstein. Op een redelijk gevuld sportpark Parkhout gingen beiden ploegen voor… Meer >

De gemeente Nieuwegein is bezig het sportpark Parkhout-Zandveld te vernieuwen. Het is de wens van de gemeente om de sportparken… Meer >

Soulaiman Akani is in de eerste maand van dit seizoen gekozen tot meest waardevolle speler door de trouwe supporters. Soulaiman kreeg… Meer >

EHBO & BLS / AED CURSUS