1e winst in nieuwe competitie voor Geinoord 1

23 september 2017

Geinoord is gisteren de competitie gestart in de 2e klasse B met een 0-2 overwinning op De Meern.

Op een zonovergoten sportpark werd om 14:30 uur afgetrapt in deze competitie. Beide ploegen hadden vertrouwen in een goed resultaat gezien de afgelopen resultaten in de voorbereiding. Na de aftrap was het al snel duidelijk dat beide ploegen een gelijke intentie hadden.

De Meern wilde het initiatief maar wist in balbezit niet door de Geinoord defensie te komen. Beide ploegen wilden wel aanvallen, maar er ontstond een schaakspel op het middenveld waarbij De Meern in de eerste helft de bovenliggende partij was, zonder echt gevaarlijk te worden.

Het was Geinoord dat na een kwartier toesloeg. Een afgeslagen corner werd door Joey Hirdes ingeschoten en de bal ging in de verre hoek buiten bereik van de doelman van de Meern 0-1. Geinoord kreeg daarna nog enkele mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet.

Na ongeveer een half uur spelen leek Geinoord op weg naar uitbreiding van de score. De steekbal vanaf het middenveld op Jaey was uitstekend maar de assistent scheidsrechter van de thuisclub zag ook het gevaar en stak gauw de vlag omhoog, daar waar het zeker geen buitenspel was. De scheids nam het signaal helaas over en daarmee werd een prima mogelijkheid om zeep geholpen. Tot aan de rust gebeurde er niet veel en zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-1 tussenstand in het voordeel van de Nieuwegeiners.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. De Meern had het initiatief maar de ploeg miste ook de slagvaardigheid en creativiteit om het Geinoord echt lastig te maken. De doelman werd zowel in de 1e als in de 2e helft niet echt getest. De 2e helft kenmerkte zich in slordig spel van Geinoord dat in balbezit niet altijd de goede keuzes wist te maken.  Hierdoor bleef het lang spannend, zonder dat Geinoord echt angstig moest zijn op een tegentreffer.

Uiteindelijk was een individuele actie in de slotfase van de wedstrijd door Timo Meerding het slot op de wedstrijd. Zijn inzet passeerde de keeper en via de inlopende verdediger verdween de bal over de doellijn 0-2. Geinoord kon de 3 punten in de tas stoppen en mag volgende week thuis tegen Odysseus zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen spelen.

Uitslagen ronde 5

22 februari 2018
In de 5e speelronde waren afgelopen dinsdag de navolgende uitslagen: Geinoord - Woerden 3-0 Vriendenschaar - Brederodes… Meer >

In verband met de Krokusvakantie is de ledenadministratie op maandag 26 februari a.s. niet aanwezig in het clubhuis.

Contract met Roy Koppes (trainer B-selectie) 1 jaar verlengd.   Zowel bestuur , Technische Commissie als STN zijn zeer te… Meer >

later meeer

27-01-2018 Meer >