Team van de Week - JO11-5

29 september 2017 door Richard van Huizen
Wat een verassing en een eer om bij Geinoord team van de week te zijn!!!

De JO11-5 bestaat uit 8 enthousiaste spelers die allemaal hun mannetje staan en graag willen voetballen. Tijdens de wedstrijden zijn ze zeer gedreven en kennen geen angst om de bal af te pakken. Zo ook afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen de JO11-3 van MSV’19 in Montfoort.

In de kleedkamer hadden we met z’n alle afgesproken dat als de tegenstander in balbezit is, dat wij zo snel mogelijk de bal zouden afpakken. Dit was niet alleen bedoelt voor de verdedigers, maar ook voor de aanvallers op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde vrij snel in goed opbouwen en in scoringspositie komen. Met als gevolg dat de JO11-5 met een maar mooie acties in de eerste helft met 2-0 voor stond. Dit bleef een tijdje zo de stand, maar aan het einde van de eerste helft begon de vermoeidheid toch wel duidelijk toe te slaan. Mede ook omdat er maar 1 wissel was. MSV’19 kreeg kansen maar ook vooral hoop dat het in de tweede helft wel goed zou komen. Uiteindelijk ging het team met een 2-0 voorsprong de rust in.

de rust hadden we als team afgesproken dat wij MSV’19 niet terug laten komen en dat wij met dezelfde tactiek doorgaan. De jongens hebben uitstekend standgehouden, door telkens weer vrij snel de bal van de tegenstander af te pakken en naar voren te dribbelen. Echter wist MSV’19 helaas toch nog 2x te scoren en probeerde bij inmiddels een achterstand van 4-2 fanatiek terug te komen, maar Geinoord JO11-5 wist zijn mannetje te staan en bleven voetballen en zette dit door naar een mooie winst van 6-2!!! Dankzij onze fantastische keeper Anas, de goed storende, bal afpakkende en naar voren dribbelende Younes, Sem, Jan en Moatassem, en de doelpuntenmakers Sander, Hammam en Levi ging de JO11-5 de eerste competitiewedstrijd uit met winst naar huis.

Geinoord JO11-5 van links naar rechts: (in de opstelling van afgelopen zaterdag)

• Moatassem: de Centrumverdediger, vergelijkbaar met “Pogba” die op het middenveld vaak de bal wist af te pakken en als het nodig was deze ver naar voren te brengen / schieten
  • Hammam: de rechtervleugelaanvaller, onze “Dribbel Kampioen Messi” die heel snel door de verdediging van de tegenstander kan slalommen en wist uiteindelijk 1x te scoren
  • Jan: de rechtervleugelverdediger / aanvaller “Klaiber van FC Utrecht” die niet bang is om bij het afpakken van de bal zijn lichaam erin te gooien en de bal al dribbelend naar voren te brengen
  • Sander: onze niet bange “Lichtvoetige” vleugelverdediger / aanvaller “Mascherano van FC Barcelona” die 1x met succes het doel van de tegenstander wist te bereiken.
  • Anas: onze Keeper, die als een “Havik” “Jan Oblak, keeper Atletico Madrid” op elke bal duikt
  • Levi: de spits, ook wel de “Bulldozer” “Dessers van FC Utrecht” had een neusje om 4x de bal in het net van de tegenstander te leggen.
  • Younes: rechter / linker vleugelaanvaller, een beetje vergelijkbaar met de “Younes van Ajax” die niet bang was en al dribbelend vaak voorin wist te komen
  • Sem: linksbenige linkervleugelaanvaller die als een snelle “Pitbull” “Arjan Robben van Bayern München” de bal wist af te pakken en naar voren te passen