Geinoord onderuit tegen Odysseus

01 oktober 2017

Geinoord speelde gisteren haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op bezoek kwam Odysseus uit Utrecht. Beide ploegen hadden hun eerste duel gewonnen.

Geinoord startte uitstekend want na 2 minuten was het al raak. Goed doorzetten aan de linkerkant betekende uiteindelijk een voorzet die terecht kwam bij Roland Truggelaar. De spits trof bij zijn eerste inzet nog de doelman maar de rebound was wel raak 1-0.

Geinoord bleef de bovenliggende partij in deze eerste helft, maar het gelukte niet om de bevrijdende 2e treffer te maken. Halverwege de eerste helft kwam Odysseus ook meer in het spel voor en de ploeg uit Utrecht kreeg een kwartier voor tijd een mogelijkheid tot schieten, maar het geblokte schot ging voorlangs. Veel leek er niet aan de hand voor Geinoord maar 2 minuten voor rust zag dit er plots anders uit. Een voorzet van links verdween in de verre hoek achter doelman Pascal Florie en zo kwam deze tegentreffer letterlijk uit de lucht vallen.  Beide ploegen gingen met een 1-1 de rust in.

Na de rust sloop er bij Geinoord steeds meer slordigheid in het spel. Veel foute passes en teveel duels deze helft verloren. Odysseus was de ploeg die een optisch overwicht had en de gasten uit Utrecht waren in balbezit nauwkeuriger zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Geinoord slaagde er deze 2e helft niet in om goed te gaan voetballen en zo leek het dat de wedstrijd in een gelijkspel zou gaan eindigen.

Odysseus kende deze middag echter een bijzonder hoog rendement. Een vrije trap vanaf de linkerzijde kon valk voor de neus van Pascal Florie worden ingekopt en zo stond Geinoord een kwartier voor tijd tegen een 1-2 achterstand aan te kijken. Het was voor Odysseus ook de 2e poging tussen de palen, maar wel allebei binnen.

Geinoord trachtte er nog een gelijkspel uit te halen, maar alle pogingen ten spijt, er zat simpelweg deze middag niet meer in.

Volgende week gaat Geinoord op bezoek bij koploper TOV uit Baarn, de ploeg die na 2 duels ongeslagen is en prima is gestart in deze competitie met 2 overwinningen (7-3 en 4-0).

De structuur van de jeugd gaat komend veranderen. Omdat Richard van Huizen als technisch jeugd coördinator heeft aangegeven te… Meer >

Uitnodiging

15 juni 2018
Graag nodigen we je uit voor de jaarlijkse afsluiting van het seizoen op zaterdag 30 juni a.s. De aandacht gaat tijdens de afsluiting… Meer >