Team van de Week - JO10-4

11 oktober 2017 door Richard van Huizen
Wij zijn Geinoord JO10-4, 9 jongens die het elke week weer fantastisch vinden om te mogen voetballen bij Geinoord. Dit seizoen zijn we naast de voetbalschool op woensdag ook als team gaan trainen op de vrijdag. We zijn in de beker begonnen met 1 overwinning en 2 gelijkenspelen. We hebben dit seizoen geen vaste keeper en het is voor de jongens dan ook nog erg wennen om af en toe zelf op goal te staan.

De eerste competitiewedstrijd hebben we gewonnen en deze week mochten we thuis aantreden tegen DOVO JO10-4. Deze wedstrijd starten we de eerste helft met onze dribbelkoning Redouan op de goal. Gelijk vanaf de aftrap schieten de jongens van Dovo uit de startblokken en zetten ons direct onder druk, gelukkig houden Jent en Mike het achterin goed dicht en zien (en horen) we de dingen die we vrijdag getraind hebben terug.

Na een aantal goed genomen corners door DOVO en benauwde momenten voor de goal komen we gelukkig iets onder de druk uit. Op het middenveld proberen Sam en Achmed wat voeger druk op de bal te zetten en door goed samen spel komen we meer aan voetbal toe.

We komen met de snelheid van Naut en Thomas steeds vaker voor de goal van DOVO, wat resulteert in een grote kans net voor rust, maar helaas zit er effect aan de bal en gaat die net naast. We gaan de rust in met een 0-0 tussen stand.

De tweede helft neemt Mike het keerpersshirt over van Redouan en proberen we wat verder van onze eigen goal af te spelen. Dit lukt aardig en we komen steeds dichter bij het doel van DOVO. Ashraf heeft de verdedigende taken van Mike overgenomen maar kan steeds meer het middenveld inschuiven. De druk op de goal wordt DOVO teveel, Duzyano staat goed opgesteld bij de tweede paal en maakt de 1-0. We zetten gelijk weer goed druk en laten DOVO niet terug komen in hun spel. Al snel tikt onze goaltjesdief Duzyano ook de 2-0 binnen. We proberen wederom gelijk druk te zetten, maar helaas zakt de concentratie wat weg en komen we zelf onder druk te staan. De eerste paar kansen worden nog door Mike onschadelijk gemaakt, maar uiteindelijk krijgen we toch de 2-1 om onze oren.

Gelukkig weten de jongens zich de laatste minuten te herpakken en worden de laatste krachten aangeboord we zien Thomas, Redoaun en Duzyano meeverdedigen, Achmed en Sam lopen van voor naar achter op het middenveld en jagen op elke bal en Ashraf en Jent vormen een blok achterin, met deze instelling moet het goedkomen en uiteindelijk komt de bal bij Naut voorin die er als een haas vandoor gaat en de 3-1 maakt. Nu moet de buit binnen zijn denken we maar toch laten we DOVO nog terug komen tot 3-2, nog 2 lange minuten te spelen. Maar het is ons gelukt om de voorsprong vast te houden!

Een echte team prestatie van de JO10-4, en daarom zijn wij terecht team van de week geworden!

Smeenk nieuwe bordsponsor

14 december 2017
Geinoord heet Smeenk Glazenwassers en Schoonmaakbedrijf van harte welkom als nieuwe bordsponsor op het hoofdveld van Geinoord ! … Meer >

Vanaf vandaag donderdag 14 dec. kunnen de kunstgrasvelden weer worden gebruikt voor training. De grasvelden zijn onbegaanbaar en kan… Meer >