Pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Almere

05 november 2017
Geinoord speelde gisteren thuis tegen FC Almere. De ploeg uit de gekijknamige plaats stond 1 punt onder Geinoord en dus was de ploeg van David Toxopeus er alles aan gelegen om de punten in Nieuwegein te houden.

Beide ploegen startten om 14:30 uur aan deze wedstrijd en wat al gauw duidelijk was dat Geinoord vanaf minuut 1 afgebluft werd. Dit resulteerde direct in een foute oplossing op eigen helft aan de linkerzijde waarna Almere met een simpele één-twee doelman  Pascel Florie het nakijken gaven. Zo was het na 3 minuten spelen al 0-1. Een domper voor de thuisploeg, want het bleef ontzettend lang in de koppies hangen dat er nog 87 minuten te spelen was om de gelijkmaker te produceren en terug te zijn in de wedstrijd. Geinoord legde het in die beginfase echter op nagenoge alle fronten af. Duels werden vaak verloren en de spirit om te willen winnen ontbrak. Hiervan profiteerde Almere na een kleine 10 minuten weer. Een corner aan de rechterzijde werd feilloos ingekopt en zo leek het een donkere middag te worden voor de thuisploeg.

Geinoord kwam weer terug in de wedstrijd bij een scrimmage voor de goal, waarbij het Dean Brookman was die de aansluitingstreffer wist te maken. Geinoord leek zich te herpakken in deze fase want de ploeg kreeg de overhand en wist kort daarna zelfs de gelijkmaker te produceren door Mick Brookman. Geinoord was weer helemaal terug in deze wedstrijd maar lang kon de ploeg niet genieten ervan. Een voorzet van de linkerzijde werd simpel ingekopt en zo stond de thuisploeg binnen 3 minuten na de gelijkmaker alweer op een 2-3 achterstand. Zo gingen beide ploegen ook de rust in.

Na de rust was het een rommelig geheel waarbij Geinoord het niet voor elkaar kreeg gevaarlijk te worden voor de goal van Almere. Almere bleef in de omschakeling zoeken naar de definitieve genadeklap maar ook die kwam er niet. Zo streefden beide ploegen naar een 2-3 eindstand, maar even leek Geinoord goed weg te komen. Een vrije trap van Joey vanaf de linkerzijde kwam op de voet van de ingelopen Dimitri en hij leek de 3-3 te scoren. De grensrechter dacht er anders over en helaas werd dit zeer discutabele besluit door de scheidsrechter overgenomen. Almere kwam hiermee goed weg en Geinoord stond met lege handen. In de daarop volgende aanval wist Almere het doek defintief te laten vallen en ging met een 2-4 winst richting huis.

Vandaag nam Geinoord O15 met een tweetal teams deel aan een zaaltoernooi in Helsdingen in Vianen, de Kawin Vijfheerenlanden Cup 2018.… Meer >

Voor het nieuwe seizoen 2018/2019 zijn er 2 spelers aan genomen voor de A-selectie!   Jannick Mpuisa is een linker aanvaller… Meer >

Secretaris Aangezien de huidige secretaris zich niet herkiesbaar zal stellen voor een volgende termijn, ontstaat een vacature voor… Meer >

Geinoord O17-1 heeft voor de tweede keer dit seizoen overtuigend gewonnen in de Nieuwegeinse derby tegen JSV O17–1. Na de knock-out… Meer >