Team van de Week - JO13-2

31 oktober 2017 door Richard van Huizen
(Week 41)
Het team van de week Geinoord JO13-2 - Vriendenschaar 13-2

Na een goede teambespreking met duidelijke afspraken begonnen we aan de warming up, vast beraden om de vorige wedstrijd tegen JSV snel te doen vergeten. We speelden tegen Vriendenschaar, een tegenstander met uit de kluiten gewassen spelers, die veel leunde op hun fysieke spel. Ze probeerden met fysiek spel en individuele acties doorheen te komen. Onze verdediging stond goed, waardoor dat niet lukte. We kwamen door een schot van Zoeboir snel op 1-0, voorafgaand aan een goede aanval van achteruit over vele schijven. Daarna kroop bij veel spelers de gedachte dat de tegenstander te pakken is. We vielen vervolgens veel aan. Er werd goed overgespeeld, dit leidde tot een paar mooie aanvallen, maar op dat moment vergaten we te scoren. Daarna ontstond er een rommelige wedstrijd. Posities werden verwaarloosd en de bal werd niet goed rond gespeeld. We kregen de bal maar niet uit de drukte en de sterk fysieke spelers van Vriendenschaar maakten het ons erg moeilijk. Ondanks dat we te weinig de vleugelspitsen konden bereiken scoorden we halverwege de 1 eerste de 2-0. Aan het einde van de eerste helft scoorden we de 3-0 en 4-0, waardoor we met een rustig gevoel aan de tweede helft konden beginnen. Een verdiende voorsprong gezien het veldoverwicht en de kleine speldenprikjes van de tegenstander.

In de rust enkele wijzigingen doorgevoerd en de jongens verteld dat we meer over de buitenkanten moesten spelen. Daar lag de ruimte, omdat het in het centrum te druk was. JO13-2 ging taakgerichter voetballen, waardoor we beter de ruimte konden benutten. We gingen beter voetballen, waardoor er mooie combinaties en goede aanvallen ontstonden. Dit leidde vervolgens tot mooie kansen en doelpunten. Het werd uiteindelijk 7-1 voor Geinoord JO13-2. De verdiende 3 punten bleven op Sportpark Geinoord waardoor we nog steviger op de 2e plaats staan.

De jongens liepen enigszins teleurgesteld het veld af omdat ze in hun ogen te weinig goals hadden gescoord. Tegen een matige tegenstander is het altijd moeilijk om je eigen spel te blijven spelen. Het was een hele leuke wedstrijd met veel kansen en een zeer verdiende overwinning. Geinoord 13-2 is verheugd om team van de week te zijn.

Sportieve groeten,
Martijn, Hamid en Patrick

later meer. Het fotoalbum kunt u vinden bij : Clubinfo, Fotoalbum, Geinoord 1 2018-2019

Ik verlaat de club als hoofdtrainer aan het einde van dit seizoen 2017-2018. Naar mijn zin Ik vertrek ondanks dat ik het (in een… Meer >