Regiocompetitie ronde 2

08 november 2017
Gisteren speelde Geinoord haar 2e wedstrijd in de regiocompetitie, daarvoor ging het op bezoek in Harmelen bij SCH'44. De ploeg stond gisteren onder leiding van Nick Dijkstra, trainer O19, met ondersteuning van de technische staf van de A-selectie. Op een fris en uiteindelijk sportpark in Harmelen werd er om 20.15 uur afgetrapt.

SCH'44 kwam beter uit de startblokken en was een aantal keer dreigend maar zonder echt gevaarlijk te worden. Geinoord kwam in deze fase dan ook op een 1-0 achterstand na een foutje in de defensie. Na deze achterstand kwam Geinoord beter in haar spel en wist met enkele prima aanvallen het doel van SCH'44 te bestoken maar de scherrpte ontbrak en anders lag de doelman van SCH'44 in de weg. Enkele gevaarlijke corners van Geinoord wist men met kunst en vliegwerk voor de lijn te keren en het was wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er ook nadat de bal onderschept werd aan de rechterkant en hierdoor kon Travis doorgaan op de doelman. Zijn inzet ging onder het lichaam van de doelman door en zo stond het 1-1. Geinoord zette door en kreeg loon naar werken. De ploeg kreeg vat op het spel van de thuisploeg en de bal werd steeds vaker en eerder veroverd. Uit een van die momenten was de druk op de spelers van SCH'44 zoi hoog dat men terugspeelde op de keeper die ook niets anders kon dan de bal te vangen. De toegekende vrije trap werd prima binnen geschoten door Wayne en zo kwam Geinoord verdiend op voorsprong 1-2. SCH'44 kroop weer wat uit zijn schulp en een tweede defensief foutje werd ook genadeloos afgestraft met de gelijkmaker 2-2. Geinoord zorgde voor de rust voor een slotakkoord met een prachtige aanval over de linkerkant waarbij Robin de vrij inkomende Travis bediende. Zijn kopbal kon nog gekeerd worden door de doelman, maar in 2e instantie scoorde hij toch de 2-3. Hiermee gingen beide ploegen de warme kleedkamers in.

Na de rust werd er door Geinoord behoorlijk doorgewisseld, want alle spelers speelden minimaal 45 minuten. SCH'44 leek moegestreden want de ploeg kwam er nauwelijks nog uit in deze 2e helft. Geinoord bleef goed doorgaan en hieruit scoorde de ingevallen Jordi. Hij profiteerde van een misverstand tussen doelman en verdediger en zo werd het 2-4. SCH'44 probeerde het wel, maar kwam niet meer in het de buurt van het doel van Remco. Geinoord voerde in deze 2e helft de boventoon en het was Jesse die de goede 2e helft meer glans gaf. Een lange bal van David, naar de vrijgelopen Ryan, wiens voorzet perfect door Jesse werd binnengekopt 2-5.

Jordi maakte de eindstand compleet na wederom een misser tussen doelman en verdediger, en zo werd het 2-6 als eidnstand.

Een prima wedstrijd van Geinoord, dat na 2 wedstrijden 6 punten heeft verzameld. Geinoord speelt op dinsdag 12 december thuis tegen PVCV voor poulewedstrijd 3.

De ploeg bestond ditmaal uit:

Chaim de Vos (K)
Remco van Liere (K)
David Jackson
Ryan Mc Load
Jimmy de Bie
Daniël Kayee
Joel Steiginga
Stijn de Bie
Niels van Oort
Dean Brookman
Robin de Kuijer