Geinoord bekert verder

15 november 2017
Gisteravond was de bekerwedstrijd thuis tegen Woudenberg. Woudenberg heeft het al lastig in de 1e klasse en wist de laatste 4 wedstrijden geen punt te behalen. De ploeg liep dan ook niet over van het zelfvertrouwen in aanloop naar dit bekerduel. Geinoord kent een wisselvallige periode in de competitie, maar wist in de vorige bekerronde en puike prestatie neer te zetten door te winnen van hoofdklasser Huizen.

In de eerste helft was Geinoord zeker de bovenliggende partij. De ploeg startte brutaal en kreeg in de eerste fase al direct de mogelijkheid om de score te openen. Vanuit een corner van de linkerzijde werd de bal richting de verre hoek gekopt, maar de verdediger van Woudenberg kon de bal voor de doellijn wegkoppen. Nog geen minuut later was daar een 2e mogelijkheid toen de bal op de lat uiteen spatte en Woudenberg opgelucht adem kon halen dat de stand nog 0-0 was. Woudenberg kreeg hierna meer controle maar de ploeg was voornamelijk bezig om tegen te houden.

Na een klein kwartier was er een diepe bal op de weggelopen Mick Brookman, deze kwam hierna in een 1:1 met de doelman, maar de juiste controle om af te werken ontbrak helaas voor de thuisploeg. Woudenberg kwam er sporadisch uit en wachtte met name op fouten in de opbouw bij Geinoord om er vervolgens razendscnel uit te komen. Dit leek even te lukken na een kwartier spelen toen aan de rechterzijde een opening werd gevonden. De voorzet werd er echter uit gehaald door Niels Maat en een corner bleef over voor de gasten. Geinoord werd voor rust ook niet meer echt gevaarlijk ondanks dat de ploeg meer balbezit had dan Woudenberg. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 stand.

Na de rust had Geinoord nog steeds de controle en leek het er voetballend makkelijker uit te gaan zien gedurende de wedstrijd. Woudenberg werd volledig aan banden gelegd en de gasten waren niet meer in staat om de defensie van Geinoord in verlegenheid te brengen. Ondanks het vele balbezit en het overwicht in de wedstrijd had Geinoord ook lange tijd moeite om door de defensie van Woudenberg te spelen. Er was weinig spektakel voor beide doelen en de wedstrijd leek richting een gelijkspel en dus een penaltyreeks te gaan.

Zo ver kwam het echter niet. Net als tegen Huizen bleek Geinoord de laatste troef bewaard te hebben voor in de slotfase van de wedstrijd. Terwijl de blessuretijd net was aangevangen kreeg de thuisploeg een corner. De indraaiende bal van Wayne van Kesteren belandde op het hoofd van Roland Truggelaar die steenhard binnenkopte en zo Geinoord op 1-0 zette. Woudenberg deed nog een alles of niets poging en vergat bij die cornerbal haar verdedigende taak. De alleenstaande Dimitri Djollo kon worden aangespeeld voor de middenlijn en begon hiernaa aan een versnelling richting de doelman van Woudenberg. Dimitri rondde bekwaam af en zo werd de eindstand bepaald op 2-0. Geinoord door naar de volgende ronde in de beker.

As zaterdag speelt Geinoord uit bij Victoria de huidige koploper van de 2e klasse.

later meer. Het fotoalbum kunt u vinden bij : Clubinfo, Fotoalbum, Geinoord 1 2018-2019

Ik verlaat de club als hoofdtrainer aan het einde van dit seizoen 2017-2018. Naar mijn zin Ik vertrek ondanks dat ik het (in een… Meer >

Afgelopen donderdag was de laatste keeperstraining van 2017. Afgelopen september zijn Scot Simonis, Ben van Breukelen sr, Ben van… Meer >

Smeenk nieuwe bordsponsor