Geinoord wint van koploper Victoria

18 november 2017
Vandaag speelde Geinoord een uitwedstrijd in Loosdrecht bij Victoria. De jonge ploeg kent een uitstekende seizoensstart waarbij in de eerste 7 wedstrijden er 5 werden gewonnen en 1 gelijk en maar 1 verloren. Victoria startte dit duel met 19 doelpunten voor en 3 tegen en was dus in alle opzichten favoriet aan de start van dit duel. Voor de thuisploeg was er ook een prijs te winnen aan dit duel, namelijk de 1e periode van deze 2e klasse B.

Geinoord kon na de zeperd van vorige tegen Almere zich revancheren in de competitie. Geinoord kende een goede generale door thuis van Woudenberg te winnen in de beker afgelopen dinsdagavond en was erop gebrand vandaag een goed resultaat te halen.

De wedstrijd kende voor Geinoord een goede start. De ploeg kwam gretig uit de startblokken en liet zeker in het eerste kwartier al zien dat het zeker niet gekomen was als figurant in dit duel. De ploeg was dreigend en kreeg enkele kansen in deze beginfase, maar helaas konden deze door de doelman van de thuisclub gered worden.  Victoria probeerde het wel en was ook enkele keren gevaarlijk via de zijkanten, maar uiteindelijk wist doelman Pascal Florie zich als winnaar uit enkele gevaarlijke momenten voor de goal van Geinoord te ontpoppen. Geinoord kreeg uiteindelijk wel loon naar werken want in de 34e minuut was het dan wel raak. Een voorzet van Robert Maat vanaf links kon binnengewerkt worden maar eerst stond de paal nog in de weg, maar de rebound was een prooi voor Mick Brookman en zo stond het 0-1. Victoria had moeite om door de hechte defensie van Geinoord te komen en bleek deze openingstreffer ook de ruststand.

Geinoord begon vol goede moed aan deze 2e helft die na 2 minuten al een dramatische wending kreeg. Een duel tussen Joey Hirdes en zijn tegenstander, waarbij de bal op de handen van de Victoria speler belandde werd niet bestraft en de speler van Victoria kon weglopen bij Joey. Deze trachtte dit te herstellen met een tackle en raakte de speler van Victoria, waarna de rode kaart volgde. Geinoord moest met 10 man de klus klaren met nog nagenoeg een complete helft voor de boeg. Victoria rook zijn kans en de ploeg zocht de aanval via de zijkanten. Geinoord had het moeilijk, maar wilde niet wijken voor de jonge ploeg uit Loosdrecht. De overgebleven spelers vochten als leeuwen en gingen vol overgave elk duel aan met de intentie deze te winnen en absoluut geen tegengoal te krijgen. Zo ontstond er een geweldig voetbalgevecht tussen deze twee ploegen, waarbij Geinoord ondanks een minderheid prima overeind bleef.

Victoria probeerde van alles, kreeg de leidsman in veel discutabele momenten mee, maar wist het net niet te vinden. In de 70e minuut was daar weer zo'n momentje, een vermeende overtreding op Dimitri werd niet bestraft en de voorzet bleek wel een prooi voor de spits, die de gelijkmaker binnenkopte 1-1. Geinoord moest verder naar achteren dan het lief was, maar de ploeg vocht voor elke meter en had de hoop op een spaarzame uitval niet opgegeven. Deze mentaliteit bracht Geinoord verder dan verwacht, want de uitbraak in de 88e minuut was er ééntje die ook Victoria uiteindelijk pijn deed. Het was Dimitri Djollo die werd gelanceerd door Roland Truggelaar en de spits kon door op de doelman van Victoria. De verdediger trok aan de noodrem en dat leverde in deze slotfase ook een uitsluiting aan de kant van de thuisploeg op. De toegekende vrije trap werd genomen door Niels Maat, en uit de daarop volgende scrimmage wist Mick Brookman zijn 2e treffer binnen  te werken 1-2.

Geinoord trok hiermee aan het langste eind door een geweldige teamprestatie neer te zetten. Volgende week speelt Geinoord thuis tegen CJVV om 14:30 uur.

later meer. Het fotoalbum kunt u vinden bij : Clubinfo, Fotoalbum, Geinoord 1 2018-2019

Ik verlaat de club als hoofdtrainer aan het einde van dit seizoen 2017-2018. Naar mijn zin Ik vertrek ondanks dat ik het (in een… Meer >

Afgelopen donderdag was de laatste keeperstraining van 2017. Afgelopen september zijn Scot Simonis, Ben van Breukelen sr, Ben van… Meer >

Smeenk nieuwe bordsponsor