Geinoord wint thuis van FC de Bilt

24 februari 2018
Geinoord trad gisteren aan tegen FC de Bilt. Na de pijnlijke nederlaag vorige week in de slotminuten van de wedstrijd tegen TOV, was er vandaag kans om weer terug de 2e plaats te bemachtigen. Geinoord begon goed tegen FC De Bilt en had zeker in het eerste half uur het betere van het spel en enkele grote kansen om de wedstrijd gelijk op slot te gooien. De ploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong nadat de bal werd veroverd op het middenveld, Het was uiteindelijk Robert Maat die vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied diagonaal binnenschoot en daarmee de doelman van De Bilt kansloos liet 1-0. Geinoord bleef goed druk op de tegenstander houden en De Bilt wist geen raad hiermee. De ploeg kwam niet tot kansen en was niet bij machte  om gevaar te stichten voor de goal van doelman Florie.

Geinoord kreeg nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden maar zoals vaker dit seizoen is dat niet een de ploeg besteed, waardoor tegenstanders automatisch kans blijven houden gedurende de wedstrijd. Na een klein half uur kreeg de Bilt meer grip op de wedstrijd en moest Geinoord het spel overlaten aan de gasten. Deze hadden wel veel balbezit maar doelkansen leverde dit niet op tot aan de rust. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 stand rusten.

Na de rust bleek Joel vanwege ziekte niet meer verder te kunnen en zijn vervanger was Davey van der Snoek. De Bilt was als herboren uit de kleedkamer gekomen en Geinoord kreeg geen vat op het spel van de gasten. Heel langzaam kwam daar ook kansen uit, maar doelman Pascal Florie was attent bij enkele aanvallen. Na een klein uur was het dan wel raak. Een mooie aanval van de gasten via de linkerzijde was Geinoord te machtig. De vrijstaande speler op de rand 16 trapte de bal met binnenkant voet in de verre kruising en dat was ook doelman Pascal Florie te machtig 1-1.

Na deze treffer kwam de wedstrijd weer wat meer in evenwicht, maar Geinoord maakte het vooral aanvallend niet meer waar. Er waren veel slordigheden en balverlies waardoor het nauwelijks kansen creeerde voor het doel van de gasten. Wel kreen Geinoord een kwartier voor tijd een vrije trap. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Roland Truggelaar en deze kon de bal achter de doelman binnenschieten 2-1.  Gezien het spelbeeld een onverdiende voorsprong op dat moment maar niemand aan Nieuwegeinse kant die daar om maalde.

Fc de Bilt zette het laatste kwart van de wedstrijd nog aan, maar Geinoord wist zich met kunst en vliegwerk staan de te houden. Tch leek alles nog mis te gaan voor de thuisploeg in de laatste minuut. De volledig vrijstaande spits kon door richting pascal Florie en gebruikte deze goed om te vallen binnen de 16. Gevolg een strafschop en de kans op de gelijkmaker. De penalty was echter een prooi voor doelman Florie die daarmee de overwinning zeker stelde. Drie zeer belangrijke punten voor de thuisploeg in de strijd om de bovenste plaatsen.

Geinoord leed zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd op Parkhout, tegen Heerjansdam, de 5e competitie nederlaag van dit seizoen. Nadat in… Meer >

I.v.m. de herfstvakantie is er aanstaande woensdag 24 oktober GEEN voetbalschool Met sportieve groet, De Technische… Meer >

Vanavond Was de eerste ronde in de regiocompetitie 2018-2019. De uitslagen van de gespeelde wedstrijden: Voor de stand in… Meer >

Het eerste sv Geinoord Walking Football sponsortoernooi is vrijdag jl gespeeld. Ongeveer honderd deelnemers verzamelden zich op het… Meer >