Geinoord wint van concurrent Almere

10 maart 2018
Gisteren ging Geinoord op bezoek bij een directe concurrent in de strijd om plaats 2 in de competitie. In de thuiswedstrijd was de ploeg uit Almere nog te sterk voor de Nieuwegeiners toen werd er namelijk 2-4 verloren. Vooraf was Geinoord nog in strijd met Victoria, Roda'46 en IJFC om de 2e periodetitel. Alle ingredienten dus aanwezig voor een mooie pot voetbal. Op het laatste moment werd de wedstrijd verplaatst van gras naar kunstgras een ondergrond die niet verassend is in deze klasse.

Geinoord startte tegen de groen zwarte brigade uit Almere niet al te goed. De ploeg kreeg geen vat op het spel en de spelers van Almere kregen gedurende de 1e helft teveel speelruimte. Almere profiteerde snel van deze uitvoering en kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong. Geinoord leek apatisch te spelen de 1e helft en leek zich niet te beseffen wat er allemaal te winnen viel in deze wedstrijd. Almere kon naar hartelust aanvallen, zonder dat er écht tegengas werd gegeven door Geinoord. De ploeg uit Almere kreeg dan ook buiten de goal nog riante mogelijkheden op uitbreiding van de score. Bij een aanval waarbij de buitenspelval niet werkte was het de linksbuiten die oog in oog stond met Pascal maar zijn lob verdween ruimschoots naast de goal. Kort hierop kreeg de linksbuiten wederom een dot van een mogelijkheid, door voor een ogenschijnlijk leeg doel de bal alsnog in de handen van doelman Pascal Florie te schieten. Almere kreeg nog enkele mogelijkheden maar benutte deze niet.
Geinoord kon het tij maar moeilijk keren en leek te snakken naar de rust, toen Timo Meerding weg kon draaien en via een één twee met Joey alleen voor de doelman van Almere kwam. Zijn inzet met links betekende op slag van rust de onverwachtse 1-1. Hiermee gingen beide ploegen de rust in, voor Almere een tegenvaller, voor Geinoord een strohalm in deze wedstrijd.

Na de rust een zelfde spelbeeld in de eerste 10 minuten. Een aanvallend Almere wat via enkele gevaarlijke momenten de voorsprong zocht, maar paal, lat en doelman Pascal Florie vormden een te groot obstakel. Heel langzaam vocht Geinoord zich in deze tweede helft wel in de wedstrijd. Er waren wat periodes met meer balbezit en de ploeg durfde meer te gaan voetballen. Zo onverwachts als Geinoord gelijk had gemaakt maakte het ook de 1-2. Een mooie aanval over links via Jaey en David resulteerde in een voorzet van laatsgenoemde die bij de 1e paal werd binnengeschoten door Roland Truggelaar. Op dat moment tegen de verhouding in maar niemand die zich daar druk om maakte aan Nieuwegeinse kant. Het was ook meteen het kantelpunt in de wedstrijd deze voorsprong. Almere ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Geinoord had de rug gerecht deze tweede helft en leek na die 1-2 te beseffen wat het kon halen.

De ploeg verdedigde met hand en tand  de voorsprong en was in enkele momenten zelf ook nog zeer dreigend in de jacht op de definitieve nekslag van Almere. Het was te danken aan doelman Pascal Florie dat de gelijkmaker niet viel. Na eerst nog de rechtsbuiten van scoren af te houden bij de 1e paal, was het een kwartier voor tijd dat de thuisploeg een vrije trap kreeg op een mooie afstand.  De fraai genomen vrije trap leek richting de kruising te vliegen maar Pascal kon zijn hand er nog tegenaan krijgen en zo de gelijkmaker voorkomen. Een kleine 10 minuten voor tijd klapte het alles of niets spelende Almere de buitenspelval niet goed open. Dimitri kon weg richting de doelman van Almere. De meegelopen Roland kon de pass van Dimitri eenvoudig intikken en zo de einstand op 1-3 bepalen.

Een geweldige teamprestatie van de spelers na een matige eerste helft de wedstrijd omgebogen op eigen kracht en de 3 punten binnengesleept. De 2e periode was uiteindelijk een prooi voor Roda'46 dat op eigen veld met 3-0 won van JSV. Komende zaterdag speelt Geinoord thuis tegen Roda'46 om 14:30 uur.

Vandaag nam Geinoord O15 met een tweetal teams deel aan een zaaltoernooi in Helsdingen in Vianen, de Kawin Vijfheerenlanden Cup 2018.… Meer >

Voor het nieuwe seizoen 2018/2019 zijn er 2 spelers aan genomen voor de A-selectie!   Jannick Mpuisa is een linker aanvaller… Meer >

Secretaris Aangezien de huidige secretaris zich niet herkiesbaar zal stellen voor een volgende termijn, ontstaat een vacature voor… Meer >

Geinoord O17-1 heeft voor de tweede keer dit seizoen overtuigend gewonnen in de Nieuwegeinse derby tegen JSV O17–1. Na de knock-out… Meer >