Geinoord wint O23 competitie

28 maart 2018
In de regiocompetitie werden gisteren de finalerondes gespeeld.  In deze O23 competitie waarin de ontwikkeling van de talenten uit de jeugd voorop staat, deden 9 verenigingen mee. In de poulefase speelden alle ploegen 5 wedstrijden. In poule A werd Brederodes 1e en in poule B was dit Geinoord.
De finale tussen beide poulewinnaars, Brederodes en Geinoord werd gespeeld in Vianen. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 3-0 overwinning voor Brederodes.  De weersomstandigheden waren wel gelijk aan de eerste wedstrijd nat en fris.

Geinoord kwam in deze wedstrijd na ongeveer 20 minuten op een 1-0 achterstand na goed doorzetten van de Brederodes spits die Chaim de Vos kansloos liet met een schuiver in de verre hoek. Geinoord pakte hierna de draad goed op en was gedurende de resterende minuten van de eerste helft de voetballkend betere ploeg. Er waren enkele dreigende momenten voor de goal van Brederodes maar doordrukken kon Geinoord nog niet. Tot vlak voor rust toen Geinoord in de omschakeling door de verdediging van Brederodes sneed. Een mooie steekpass vanaf het middenveld bereikte de diepgaande Robin Kuijer en die kapte zijn directe tegenstander uit om vervolgens de bal in de verre oek te krullen 1-1. Dit bleek ook de rust.

Na de rust was het Geinoord dat de bovenliggende partij was. De ploeg kwam prima uit de kleedkamer en had Brederodes in de tang. Het duurde even voordat het verschil werd gemaakt, maar de 1-2 van Bradley was een prima afspiegeling van de verhoudingen in het veld. De ploeg uit Vianen wist echter de zaken weer om te buigen tot een 2-2. Geinoord bleef gevaarlijker en dat resulteerde in de 2-3 via Jordi. Brederodes gaf zich nog niet gewonnen en wist de 3-3 te forceren. Geinoord rechtte de rug nog een keer en wist vlak voor tijd de 3-4 binnen te werken door wederom Bradley. De winst leek binnen, maar het was wederom de karkaterploeg uit Vianen die alsnog de gelijkmaker produceerde in de slotminuut 4-4. In de aansluitende penalty reeks was het Dario die twee penalty's stopte waardoor Geinoord alsnog de wedstrijd en deze O23 op naam wist te zetten.

Al met al een zeer geslaagde competitie voor alle deelnemers, waarin het doel, de talenten binnen de jeugd door te ontwikkelen voorop staat en hierin is ruimschoots aan voldaan.

Overige uitslagen van gisteravond:

SC Woerden - Delta Sports'95 0-2
CDW - SCH'44 1-0

De wedstrijd PVCV - Vriendenschaar zal volgende week worden gespeeld.

Sam Kolsteeg man of the match

22 september 2019
Sam Kolsteeg is tijdens de thuiswedstrijd tegen Benschop uitgeroepen tot MOTM. Dit seizoen zijn Michel en Ronnie den Hartog bereid om… Meer >

Oproep barvrijwilligers