Geinoord J014-1 wint Internationaal toernooi in België

08 mei 2019
Vrijdag 19 april was het dan zover. Geinoord J014-1 ging “on tour” naar het Belgische Oostende voor het internationale toernooi de Sirene cup. Na een reis van 6,5 uur over 220 kilometer arriveerden we bij sportcomplex de Schorre waar het toernooi plaatsvond. Even inchecken en vervolgens naar de Mensa voor een pastamaaltijd en daarna naar de slaaplocatie in Gistel (het St. Godelieve college). Na de boys geïnstalleerd te hebben was het inmiddels tijd om te gaan slapen. Dit bleek de volgende ochtend in minder mate gelukt (gemiddeld 2 uur).

Dag 2
Na een prima ontbijt bij de plaatselijke voetbalvereniging K.E.G. Gistel stond om 09.00 uur de eerste wedstrijd tegen Geisecker SV uit Duitsland op het programma. Gelukkig lag het slaaptekort niveau even hoog en waren onze jongens veel te sterk voor onze Duitse vrienden waardoor wij met een 4-0 overwinning het veld verlieten. Daarna was het om 10.30 de beurt aan Etoile Taminoise uit Wallonie. Ook deze jongens waren niet opgewassen tegen onze machine waardoor de wedstrijd eindigde in 5-0, gevolgd door een heerlijke lunch verzorgd door onze meegereisde supporters. Als laatste wedstrijd van de dag stond de ontmoeting tegen de thuisploeg K.V. Oostende (BVO) op het programma. Onder de indruk van een profclub in combinatie met meer weerstand was dit eindelijk een wedstrijd. Na een pot met veel strijd (2 gele kaarten voor onze boys) en een niet echt meewerkende scheidsrechter trokken onze jongens toch aan het laatste eind en liepen met een 2-0 overwinning in de zak het veld af. Door deze 3 overwinningen zonder tegendoelpunten (dankzij onze leen keeper Thijs van de J013-1) plaatsten de boys zich voor de winnaars kruisfinales. Moe maar voldaan zijn we vervolgens afgezakt naar het strand van Middelkerke om van het mooie weer te genieten gevolgd door wederom een prima maaltijd en een city tripje naar de stad Oostende. Daarna ging bij het merendeel het licht wel uit en kon er worden geslapen.

Finale dag
Na het zelfstandig opruimen van de slaaplocatie en meegenomen spullen kon er bij de plaatselijke vereniging weer worden genoten van een power ontbijt voor de finale dag. Met enige spanning in het lijf werd begonnen aan de halve finale tegen de boys van Kampong. Voorafgaand aan deze wedstrijd was er al 2 dagen enige animositeit tussen de 2 groepen haantjes wat nog meer druk legde op deze wedstrijd. Dit was te merken in de eerste 10 minuten waarin Kampong op 0-1 kwam. Gelukkig herpakten onze jongens zich goed en kwamen we vlak voor tijd op 1-1 met als gevolg penalty’s. Na een serie van 5 penalty’s aan beide zijden was er nog geen winnaar. Dit was het moment dat onze keeper zich echt liet gelden en de allesbeslissende penalty stopte: FINALE!!!!! Om nog even op krachten te komen voor deze kraker stond er wederom een heerlijke lunch klaar verzorgd door onze supporters.
Finale

Met 100+ supporters, volksliederen, reuzen van tegenstanders (ES Chaumont uit Wallonië) een gemiste (onterechte) penalty van de tegenstander in de eerste minuten, een gestoorde scheidsrechter en hard spel waarvan vooral onze keeper het slachtoffer was bleek het een echte finale. Kortom een heerlijke ambiance (buiten de aanslagen op de keeper) voor een overwinning. Zoals het bij de ambiance hoort geschiedde ook en Geinoord J014-1 stapte het veld af met een verdiende 2-0 waardoor het toernooi meer dan geslaagd eindigde (kampioen en ongeslagen met in totaal maar één tegengoal!). Als afsluiter van de dag werden de boys (en girl) gehuldigd op een groot podium. Dit was, vernomen uit betrouwbare bronnen, ongeveer het laatste wat de meesten van de J014-1 hebben meegekregen van deze zonnige dag. De terugreis was dan ook erg rustig.

Kortom een zeer geslaagd weekend dankzij goed voetbal, goede organisatie, mooi weer, fijne supporters en niet op de laatste plaats onze twee moeders (Janine en Petra) die 2 dagen voor een fantastische lunch hebben gezorgd en Stefan die voor ons mooie toernooi polo’s had geregeld.

Zaterdag 9 november was ik pupil van de week. ’s Ochtends begon de dag niet helemaal lekker omdat ik met mijn team Geinoord J09-1… Meer >

Datum: woensdag 18 december 2019 Tijd: 20.00-22.00 Locatie: Clubhuis SV Geinoord De agenda wordt eind november… Meer >

Op deze 14e november werkten ook de weergoden mee aan ons Walking Football toernooi: het was de hele dag droog en af en toe zelfs een… Meer >

SUPERLOT VERKOCHT (4)