Geinoord neemt 3 pnt mee uit Maarssen

02 november 2019

Maarssen - Geinoord 1 – 3

Een herboren Geinoord was vandaag veel sterker dan titelkandidaat Maarssen. Het team van Gerrit Plomp nam dus sportief revanche op de verschrikkelijke nederlaag van vorige week tegen Almere.

Het eerste halfuur zagen we hoofdzakelijk Geinoord in balbezit, zonder evenwel kansen en acties in de 16-meter. Het spel was voorzichtig en er werd veel achterin en via keeper Giordano vd Pol (weer prima wedstrijd gekeept) heen en weer geschoven. Pas in de 20e minuut kwam het eerste gevaar voor Maarssen, toen Timo Meerdink op het laatste moment van een vrije doortocht werd afgehouden op randje strafschopgebied. In de 25e minuut was het een vrije trap, ontstaan na de derde grove vertreding op de opkomende rechtsback (!) Jardell Adamson. Robert Maat schoot de vrije trap echter te zacht in. Tegen de spelverhouding in kreeg Maarssen in de 33e minuut een prima kans, welke goed door Giordano werd gepareerd. Het uitverdedigen hierna ging echter faliekant mis en de bal kwam voor de voeten van de 37-jarige spits van Maarssen (Sven van Vuuren) : 1-0.

Energiek bleef Geinoord aandringen en de prima werklust werd in de 41e minuut beloond. Een vrije trap van Souliman Akani werd in eerste instantie nog weggehaald voor de gretige aanvallers van Geinoord, maar de bal kwam bij Robert Maat, die met een listig boogballetje de toch wel lange keeper verschalkte: 1-1. In de rust werd Renzo Ranselaar vervangen door Sem van Zwieten en dat bleek een gouden greep. Sem had na 2 minuten de bal op de middellijn te pakken en stoomde over rechts door, kapte de back uit en schoof de bal beheerst en laag in de verre hoek: 1-2.

Nog geen 2 minuten later was het de absolute uitblinker Jardell Adamson die met een solo-actie langs de rechterkant op de achterlijn uitkwam, de keeper omspeelde en goed inschoot. De bal werd jammer genoeg van de lijn gehaald door een verdediger. Diezelfde Jardell kreeg een veel te zware straf (gele kaart) toen hij in de 60e minuut een lichte overtreding begon. Maarssen kwam beter in de wedstrijd en met name de rust die Souliman op het middenveld bracht kwam Geinoord ten goede. Bij Geinoord werden de moegestreden Sven Banfi (70e min) en de lichtgeblesseerde Timo Meerdink (75e min) vervangen door respectievelijk Niels Maat en Zakaria el Allali.

In deze laatste 20 minuten wisselde Maarssen sterk aanvallend en nam de druk geweldig toe. Echt uitgespeelde kansen leverde dat de thuisclub niet op, hetgeen duidelijk op het conto kwam van het prima centrale verdedigingsduo: Sam Kolsteeg en Tobias Elmensdorp. In de 86e minuut was er een goede actie van Sem op rechts en hij speelde in de breedte invaller Zakaria aan, die de bal controleerde, om zich heen keek, geen medespeler zag en toen maar fantastisch uithaalde vanaf 20 meter via binnenkantpaal: 1-3. De irritatie bij Maarssen was duidelijk zichtbaar en dat leidde ook nog tot een gele kaart voor hun verdediger en ook Sem kreeg voor zijn reactie van de prima fluitende scheidsrechter De Waard een gele kaart. Het kon de feestvreugde niet drukken want de 3 punten zaten zeer verdiend in de tas.

SUPERLOT VERKOCHT (4)

13 november 2019
Afgelopen week is het vierde superlot van de Grote clubactie gekocht door de Stichting Topvoetbal Nieuwegein STN. Een superlot… Meer >

Aanstaande vrijdag zal om 12:00 uur het afscheid plaatsvinden van Marco "Ravanelli" de Jong. Voor meer informatie vind je… Meer >