• Geinoord JO15-1 mocht vandaag weer naar Vianen waar Brederodes JO15-1 onze tegenstander was.
  Een aantal weken geleden hadden we hier met 2-0 verloren, iets wat totaal onnodig was, zeker gezien onze kwaliteiten.
  Vandaag moest dat dus echt anders.
  Joel en Remco waren vooraf heel duidelijk naar de groep wat er van hen verwacht werd.

  De eerste 20 minuten waren we heer en meester. Elke duel werd gewonnen en ook de tweede bal zoals ze dat zo mooi zeggen was voor ons. Brederodes werd met goed spel naar achteren gedrukt en het enige waar we op moesten letten waren de ballen die naar voren gepompt werden in de hoop dat met name de snelle rechtsbuiten er iets mee kon. Het was geinoord wat de klok sloeg en al vroeg in de wedstrijd zag je irritatie ontstaan bij onze tegenstanders.

  Nadat we via Gideon en Joel al 2 keer gevaarlijk waren geweest was het de laatst genoemde die zich knap vrij speelde en de keeper het nakijken gaf. Zo stonden we na een rap kwartier met 0-1 voor.
  Brederodes wist zich echt geen raad met ons spel en het kwaliteitsverschil in elke linie was duidelijk zichtbaar. Nadat Vince zich op rechts van zijn tegenstander ontdeed en Joel in de 16 vond werd deze neergelegd. Penalty zou je verwachten maar nee er werd om onduidelijke reden een corner gegeven.
  Nog geen 2 minuten later. Weer een actie in de 16 van Brederodes waarbij er een overtreding werd gemaakt. Nu moest de bal wel op de stip. De keepr gaat naar de verkeerde hoek, maar wij schieten de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zo blijft het 0-1.
  In de daarop volgende sporadische aanval van Brederodes wordt de bal naar voren gerost en maken wij al dan niet een overtreding op de rand 16 of net er binnen. Penalty Brederodes. De word hard binnengeschoten en zo staat er ineens uit het niets de 1-1 op het bord.

  We zijn even van slag en verliezen wat de controle op de wedstrijd. Brederodes voelt dit prima aan en zoekt met name via de rechtsbuiten de aanval. Deze komt er een aantal keer doorheen, maar ons verdedigende blok Nils en Jelle staan goed opgesteld.
  Na een kleine 10 minuten wat druk van Brederodes kantelt de wedstrijd weer en krijgen we er meer druk op. We zijn alleen te gehaast om de ruimte te vinden die er echt wel ligt.

  Rust, Joel en Remco geven aan wat er anders kan en moet maar vooral ook, geloof in jezelf, we zijn echt vele malen beter dan dit Brederodes.

  Dan de tweede helft, hier zou ik een apart verslag van kunnen maken.....
  Er gebeurt echt van alles maar vooral omdat vanuit Brederodes kant de onmacht zichtbaar en hoorbaar is. Ik houdt het maar gewoon bij de zaken die er toe doen.
  Van alles trekt men uit de kast om onze jongens uit hun spel te halen. Compliment aan onze ploeg, die laten zich niet gek maken en blijven rustig de tegenstander van het kastje naar de muur sturen. Via de linkerkant een mooie individuele actie en dito binnenschieten a la Japan zijn tweede goal tegen Duitsland op het WK. 1-2!!!
  Vingertje voor de mond richting de gastheren.

  De frustraties lopen verder op en de scheidsrechter heeft het er ook maar moeilijk mee. Er wordt van alles geroepen en voor sommige mensen langs de lijn is de maat vol als weer een speler van Geinoord het e.a. te verduren krijgt. Gelukkig kunnen we dit snel in de kiem smoren maar de frustratie is begrijpelijk.
  Focus op het spel en kop erbij houden. Als we dan weer onderuit geschopt worden in de 16 krijgen we weer een penalty. Helaas ook deze missen we. Geeft niet, hoofd omhoog! Uiteindelijk maken we toch nog de 1-3, via rechts komt Vince naar binnen de poeiert de bal op doel, keeper laat los en de de rebound schieten we binnen.

  In de tussentijd hadden we nog wel 2 penalty's mogen krijgen maar ok, het is wat het is.
  We winnen dik verdiend en hadden hier met een veel hogere score kunnen weggaan.

  Nu wachten op de wedstrijd van a.s. woensdag als JSV, dat eerder niet kwam opdagen, de wedstrijd komt inhalen.
  Een bewogen periode sluiten we met deze overwinning af, we staan er, als een team, voor elkaar en met elkaar!

  Fijne week!

  Uw razende reporter