• Pijnlijk verlies Geinoord thuis tegen IJFC

  9 feb 2020
 •  

  Geinoord – IJFC  1-4   zaterdag 8 februari 2020

  Geinoord heeft op deze sombere zaterdag een wel zeer sombere prestatie geleverd. De degelijke, maar zeker niet grootse, ploeg van IJFC heeft de wedstrijd gedomineerd en zag de overwinning geen moment in gevaar komen.

  Het eerste kwartier was IJFC meer aan de bal en controleerde het middenveld. Behoudens een klein plaagstootje van de opkomende Jardell Adamson was Geinoord dit kwartier onzichtbaar. Maar ook IJFC werd in de aanval niet gevaarlijk en het duurde tot de 16e minuut dat de eerste bal van IJFC op doel kwam. En het was gelijk raak: linksback Renzo Ranselaar werd bij de middellijn door een lichaamsschijnbeweging van de rechtsbuiten in de kou gezet, waardoor deze IJFC’er door kon gaan tot de achterlijn en vervolgens de teruggekeerde Renzo uitkapte en scherp voorgaf. Twee meter van de doellijn kopte spits Luciano Poeketi steenhard langs de onthutste keeper Dario Ruscaa: 0-1.

  De trouwe Geinoord-toeschouwers hoopten nu op een offensief van de thuisclub. Het tegendeel was waar. In de 25e minuut was er een diepe bal op de IJFC-voorwaartsen die ongehinderd op Dario Ruscaa afsnelden, maar Dario was er op tijd uit om de bal 18 meter van zijn doel weg te roeien. Helaas recht vooruit waar dezelfde Poeketi de bal controleerde en – ook weer ongehinderd – vanaf 40 meter de bal over de keeper in het lege doel deponeerde: 0-2.

  En ja, nu kwam er enig leven in de ploeg van Gerrit Plomp. In de 31e minuut zowaar een glanzende combinatie van Renzo Ranselaar naar Soulaiman Akani naar Sam Kolsteeg en uiteindelijk naar Timo Meerding, die goed wegdraaide en zeer fraai inschoot: 1-2. De Geinoord-aanhang ging weer recht zitten en even was hun cluppie 10 minuten de betere ploeg. Veel scoringskansen leverde het niet op.

  Het offensiefje werd in de 43e minuut de nek omgedraaid, toen een lange bal richting onze rechtsback Jardell Adamson door hem volslagen verkeerd werd beoordeeld, waardoor de linksbuiten Tim van der Brugge een vrije baan kreeg naar het doel van Dario en beheerst afdrukte: 1-3. De doorgaans uitblinkende Jardell had het vandaag niet er werd in de rust vervangen door middenvelder Tobias Elmensdorp. Mick Brookman werd rechtsachter. De ellende werd nog groter toe in de 53e minuut IJFC’er Ruben van Rooijen vanaf de linker cornervlag de bal voorgaf en tot zijn eigen verbazing de bal bij de eerste paal zag binnen dwarrelen: 1-4.

  In deze hele tweede helft kende Geinoord slechts één gevaarlijk moment en dat was een afstandsschot van Renzo Ranselaar dat net onder de lat uitkwam. De keeper kon het nog net tot corner tikken. Er waren meerdere kansen voor IJFC en helaas ook nog een frustratie-gele-kaart voor Sam Kolsteeg.

  Het ontbrak vandaag aan scherpte en inzet bij de duels. Er was de hele wedstrijd slechts 1 goede combinatie (bij het doelpunt). Het was onzorgvuldig spel en we merkten weinig van de werklust voor elkaar, die er de vorige twee wedstijden wel was. Zielig voor het team, de staf, maar zeker ook voor het trouwe publiek.

  Opstelling Geinoord: Doel: Dario Ruscaa

  Achter: Jardell Adamson (46 Tobias Elmensdorp), Luuk Brinkman, Ryan Verkerk en Renzo Ranselaar.

  Midden: Soulaiman Akani (70 Joey Hirdes), Mick Brookman en Sam Kolsteeg.

  Voor: Sven Banfi, Vincent Griffioen (70 Sem van Zwieten) en Timo Meerding. 

 • Foto album Geinoord - IJFC (klik op het icoontje om het album te openen)