• De situatie waarin de thuisploeg voorafgaande aan deze wedstrijd verkeerde, 1 pnt uit 3 wedstrijden, is niet hetgeen de Nieuwegeiners zich ten doel hadden gesteld. De donkere wolken een aanhoudende ijskoude vlagende regen en een leeg en kil Parkhout, bevestigden dat nog eens. Dat de bezoekers uit Nieuwer ter Aa daar geen boodschap aan hadden onderstreepte Dwayne Wondel in de 2e min door vanaf 20 mtr droog maar zuiver in de rechterbenedenhoek de 0-1 aan te laten tekenen. Even leek het erop dat de ploeg van Gerrit Plomp moeilijk met deze tegenslag overweg kon, maar dat duurde niet lang. Een kleine 10 min. later was de stand alweer gelijk getrokken door Sem van Zwieten welke op randje buitenspel werd aangespeeld en snoeihard de bal hoog in de touwen jaagde. Scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam moest zijn assistent scheidsrechter van Nita, de heer Harry Otten, er toch nog van overtuigen dat hij echt op de goede plek stond om de buitenspel situatie, anders te beoordelen dan zijn assistent eerder had gedaan, en het doelpunt geldig te verklaren.

Het spelbeeld kantelde daarna toch wel enigszins in het voordeel van Geinoord, waar Timo Meerding en de van een langdurige blessure teruggekeerde David Jackson, in de basis starten. Nita kreeg wel mogelijkheden zonder nadrukkelijk gevaarlijk te worden, waar Geinoord een kopbal van Michiel van der Valk en een schuiver van Daniel Kops, maar net aan de verkeerde kant van de paal langs zagen gaan. De laatste 5 minuten van de eerste helft bepaalde het vervolg van de wedstrijd. Een enigszins naïef en te ver vooruit spelende verdediging van Nita werd verrast door achtereenvolgens Daniel Kops en Stijn Gerrits. Daniel Kops scoorde zijn 1e goal van het seizoen door op slimme wijze zijn tegenstander op zij te zetten en met een prachtige lob de veel te ver voor zijn goal staande Stan de Wit te verschalken. Slechts enkele minuten later maakte Stijn Gerrits er, na slecht uitverdedigen van dezelfde keeper de Wit, met een zeer fraaie boogbal vanaf 35 meter er 3-1 voor de thuisploeg van.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen alweer Daniel Kops er op aangeven van Jardell Adamson er 4-1 van maakte en de wedstrijd in het slot gooide. De ploeg van coach Bertus van Schaik bleek nog wel over de verkracht te beschikken om op zoek te gaan naar een tegentreffer, echter de verdediging van Geinoord stond deze middag goed en gaf niets weg. Invaller Eser Ozkilit bepaalde 3 minuten voor tijd de eindstand van 25 meter op 5-1.

Zo eindigde deze middag op Parkhout voor Geinoord zoals de dag begon, met een stralende zon en een lach op het gezicht van de thuisploeg. De 1e overtuigende overwinning van het seizoen is binnen en smaakt naar meer.

P.S. de weersomstandigheden noopten uw verslaggever om en zijn foto toestel te bedienen en een paraplu vast te houden, hetgeen in een aantal situaties niet echt soepel verloopt. Dat is de reden waarom u enkele essentiële momenten van de wedstrijd mist.  Excuses voor het ongemak

Gerard van Vliet