• s.v. Geinoord – FC Breukelen 1-3

  Een wedstrijd waar vooraf erg naar werd uitgezien vanwege allerlei sentimenten, en kan de thuisploeg bij een goed resultaat definitief aansluiting vinden bij de middenmoot. Achteraf kan worden geconstateerd dat van het laatste argument slecht een kwartier sprake is geweest. De 1e helft kon of wilde de thuisploeg het spel niet maken en zakte terug op eigen helft. De bezoekers uit Breukelen combineerden tot aan de 16 mrt. maar kwamen niet verder dan een afzwaaier van afstand. De thuisploeg zette daar een enkele leuke aanvallen tegenover maar kwamen niet tot echte doelpogingen. Zodoende had de eerste helft ook wel schriftelijk afgedaan kunnen worden.
  Na de thee kwam Geinoord met iets meer aanvallende intenties uit de kleedkamer wat in de 15e min resulteerde in een hoogstandje van Sem van Zwieten. Hij promoveerde een voorzet van Jardell Adamson tot een doelpunt door de bal achter zijn standbeen langs binnen te tikken. Opzienbarend was dat Geinoord onmiddellijk de verdedigende stellingen weer innam in de veronderstelling dat het nog een half uur kon teren op de voorsprong. Dat hield ongeveer 10 min. stand toen Bob Brilleman namens de bezoekers in de 26e min. de 1-1 aantekende. Geinoord herpakte zich en kreeg via Jay Daalhuisen een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Uitermate pech had Jeroen Scholman welke zich prachtig vrij speelde op de rand van de 16 mrt. Zijn geplaatste diagonale schot spatte op de tweede paal uiteen, de rebound werd gesmoord door de verdediging van Breukelen.
  In de 43e min., en de toegevoegde tijd trokken de bezoekers de winst via Roy Turksma en Raoul Sam-Sin, alsnog naar zich toe. De thuisploeg is weer terug bij af en heeft mede dankzij de positieve resultaten van de concurrentie, opnieuw ernstige degradatie zorgen.  

  Gerard van Vliet.

 • Beeldfragmenten uit de eerste helft welke zich voornamelijk op de helft van de thuidsploeg afspeelden. Opvallend was naar mijn mening de spelopvatting van de thuisploeg welke zich terugtrok op eigen helft Zodoende werde de ruimtes voor de gasten uit Breukelen wel klein gemaakt, maar daartegenover werd het vijandige doel nauwelijks bereikt en ook geen kansen gecreerd.

 • In de 2e helft starte de thuisploeg met iets meer druk naar voren. Na een overtreding op Jay Daalhuisen, wordt de vrije trap van Daniel Kops door de verdediging van FC Breukelen verwerkt tot hoekschop. De keeper van de bezoekers, Sem Steenis  pareerde deze vakkundig. In de 15e min maakt Sem van Zwieten de 1-0 door een voorzet van Jardell Adamsom achter zijn standbeen langs, binnen te tikken.

 • Het team van Michael van de Berg herpakte zich. Keeper Mitchel van Oort kwam stevig onder druk te staan. In de 26 min scoorde Breukelen de 1-1. In het laatste deel van de wedstrijd scoorde FC Breukelen uiteindelijk nog 2e keer en drukte daarmee Geinoord weer diep in de degredatie zorgen.