• De tweede oefenwedstrijd in onze oefencampagne was er een tegen Houten JO15-2.

  Was het onderschatting? Doen we dit wel even?
  Het resultaat was uiteindelijk 5-5. Verdiend? Jazeker! maar wel van de kant van de gastheren. Die zelfs kans en misschien wel recht hadden op meer.

  \"He bah we spelen op echt gras, en dan ook nog eens vol zand\". Was dat dan de reden van dit resultaat? Nee hoor ook dat lag helemaal aan ons zelf.

  Nadat we al snel met 1-0 achter kwamen, lieten we 20 minuten heel aardig voetbal zien.
  Dit resulteerde dan ook snel in de 1-1 en we liepen makkelijk uit naar 1-3. Doelpuntenmakers Gideon en Joel. Dan sluipt er blijkbaar iets in deze ploeg waarbij we denken, dat doen wel wel even. Makkie.

  De lichtzinnigheid waarmee de duels werd aangegaan, niet meelopen met je mannetje, slechte passes etc etc, het werd er niet beter op.
  Houten wilde wel en die jongens lieten zien ook veel voor elkaar over te hebben. We werden gewoon in veel gevallen afgetroefd op inzet.
  Sinterklaas was dus vroeg dit jaar en de rode loper werd dan ook uitgelegd voor de gastheren. Nadat Houten de 2-3 maakt uit een corner, waarbij de mandekking gewoon niet goed georganiseerd is, maken we nog wel de 2-4.

  In de rust horen we termen als, o we pakken ze wel met dubbele cijfers. Makkie.
  Nou dat hebben we kunnen zien.

  Binnen 15 minuten is de wedstrijd (volledig terecht) omgedraaid en staan we gewoon met 5-4 achter. En dat komt omdat wij maar cadeautjes blijven geven.
  Dan maken we uiteindelijk op individuele kracht nog wel de 5-5 maar moeten we daar blij mee zijn? Het meegereisde publiek heeft er nog een applausje voor over. Uw razende reporter is het hier niet mee eens. Dit was echt door de ondergrens.

  Geinoord JO15-1 kan heel goed voetballen. Alleen er komt soms meer kijken dan alleen goed voetballen. Dat is namelijk hard werken en bereidt zijn voor elkaar door het vuur te gaan. Maar ook in positie blijven staan en spelen is een belangrijk onderdeel en wat te denken van de manier waarop je traint? Goed trainen is goed spelen, minder trainen is ook minder spelen en dan is zelfs een tegenstander als Houten JO15-2 een moeilijke horde.

  Komende week hopelijk een antwoord op de trainingen en in de wedstrijd tegen Abcoude.

  Uw razende reporter!