• Stadsderby JSV - sv Geinoord onbeslist 3-3

  15 dec 2019
 • 14 december 2019    JSV – Geinoord  3-3

  Telkens weer kijk je uit naar de derby van Nieuwegein en verwacht je dat er veel strijd komt en dat het mooie voetbal weg zal blijven. Nou die verwachting is uitgekomen. Het weer was slecht, het regende en de wind was hevig en het mooie voetbal met oogstrelende combinaties was er vandaag geen moment te bespeuren. Maar de vele toeschouwers hebben zich zeker niet verveeld:

  In de 2e minuut kwam er van Geinoord een lange bal op rechts waar Timo Meerding in geloofde en zijn voorzet kwam in een kluts op de 16-meterlijn. Uit die kluts belandde de bal op het hoofd van Sven Banfi die heel slim doorkopte op links waar hij de inlopende Robin Kuijer had gezien. Robin aarzelde niet en schoof de bal beheerst in de verre rechterhoek, kansloos voor de JSV-goalie: 0-1.     In de volgende minuten moest de ervaren en goed leidende scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp regelmatig optreden tegen het vele gepraat in het veld. De linksback van JSV werd op het matje geroepen, maar geel bleef nog uit. Het spel was niet florissant, maar de strijd was er op elke centimeter. Zo ook in de 11e minuut toen de voorzet van Timo Meerding bij Sven Banfi uitkwam. Sven zette met een goede lichaamsschijnbeweging zijn tegenstander in de kou en die kon niets anders dan hem haken: terechte strafschop. Zoals gebruikelijk volgde er een onberispelijk vonnis van Niels Maat: 0-2. Na 15 minuten was er geel voor de weer goed spelende Jardell Adamson, die onnodig de bal wegtrapte na een overtreding die hij zelf beging. Een minuut later was het de gewaarschuwde linksback van JSV die op Jardell een overtreding begin en ook geel ontving. Dit was tekenend voor de fase van de wedstrijd. Veel duw- en trekwerk en onnodige overtredingen. Zo ook in de 26e minuut waar keeper en aanvoerder Giordano van der Pol de bal ving en geheel onnodig door de JSV-aanvaller in de borst werd geraakt. Na een lange blessurebehandeling voor – zo bleek achteraf – een gekneusde rib, ging hij toch door. Een voorbeeld van wilskracht in deze wedstrijd. En diezelfde soort motivatie werd Jardell Adamson fataal toen hij in de 33e minuut fel doorging op de bal en de tegenstander raakte: 2e geel en dus rood.

  Tot deze 33e minuut had Geinoord verreweg het beste van het spel, maar na de rode kaart rook JSV bloed en kwam het sterk opzetten. Dat leidde in de 38e minuut tot een vrijetrap op 18 meter van het doel, toen Niels Maat een aanvaller van JSV vasthield. De ervaren JSV-aanvoerder Michiel van der Valk krulde de bal over de muur in de linker hoek naast de geblesseerd duikende Giordano; 1-2.

  In de tweede helft kwam keeper Dario Ruscaa onze geblesseerde aanvoerder vervangen. Ook JSV wisselde een aantal spelers, maar werd zeker niet sterker. Opvallend was dat ze achterin met 3 a 4 man breed bleven spelen, terwijl ze toch een man meer hadden en Geinoord noodgedwongen op eigen helft terugplooide. Het is zeker een compliment aan de ploeg van Gerrit Plomp, dat het ook met 10 man een goede veldbezetting liet zien en weinig kansen weggaf. En met Timo Meerding als eenzame spits bleef Geinoord gevaarlijk in de omschakeling. Zo ook in de 65e minuut toen een overtreding op links tegen Timo leidde tot een vrije trap voor Sven Banfi. Het leek erop dat hij de bal voor wilde geven, maar gedragen door de wind viel de bal net over de tevergeefs graaiende keeper onder de lat binnen: 1-3. Deze weelde van twee doelpunten voorsprong had Geinoord eerder dit seizoen tegen CDW en Victoria ook meegemaakt. Toen werd het beide keren gelijk. Het leek erop dat deze weelde Geinoord niet gegund is, toen 1 minuut na de 1-3 JSV scoorde. Het was op links een flink geduw van beide kanten, waar niet voor werd gefloten en waarvan JSV-er Rowan Mankers profiteerde: 2-3. Het voetbal van de 10 Geinoorders bleef beter. Maar de stoomwals van de 11 tegenstanders met matig voetbal en veel inzet was toch bedreigend. Dario Ruscaa bleef in dit geweld prima overeind en bleek een waardig vervanger. Ook eenzame spits Timo Meerding bleef gevaarlijk en was dichtbij de 2-4 toen zijn lob nog net door JSV-keeper met veel geluk werd gekeerd. Toen iedereen al meende dat Geinoord de 2-3 over de streep ging trekken kwam er toch nog een desillusie. Het was een rommelige scrimmage voor het doel in de 94e minuut waar de 35-jarige slimme Michiel van der Valk het vernietigende tikje gaf: 3-3 en vrijwel direct erna het eindsignaal. Het was een derby waarin het met 10 man hardwerkende Geinoord meer verdiende en JSV heel blij was met het ene punt.

  De kracht van deze lokale confrontatie ligt evenwel niet in de uiteindelijk uitslag, maar vooral in de saamhorigheid na afloop. Spelers, staf, bestuur en sponsors van beide verenigingen hebben elkaar weer in goede harmonie gesproken en met respect elkaar ontmoet: amateur topsport in Nieuwegein.

  Geinoord:  Doel: Giordano van der Pol (46 Dario Ruscaa)    Achter: Jardell Adamson (rood 33), Ryan Verkerk, Angero Renfurm, Marco Scholman   Midden: Niels Maat (75 Mick Brookman), Sam kolsteeg, Roderick van Duinen en Robin Kuijer   Voor: Sven Banfi en Timo Meerding (84 Mitch Dunne)

 • Klik op de link voor alle foto's van JSV - Geinoord : https://photos.app.goo.gl/gmPP949xPDmiBKqH8