• sv Geinoord speelt voor de 6e keer gelijk

27 nov 2022
  • 26 november 2022
    Waterwijk – s.v. Geinoord Nieuwegein 3-3

Na een weekeinde rust en een midweekse bekerwedstrijd stond vandaag de wedstrijd tegen Waterwijk uit Almere. Geinoord is naarstig op zoek naar de 1e overwinning om weg te komen uit de onderste regionen. De talrijke meegereisde supporters konden op een waterig koud sportpark (what’s in the name) al na 8 min hun handen warmklappen, nadat Hajji Hamza zich mooi had vrijgespeeld en de keeper van Waterwijk met een diagonaal schot verraste in de verre hoek. In de 22e min werd de stand alweer gelijkgetrokken door de thuisploeg. Dit keer stond Mitchell van Oort perplex ook al omdat het diagonale schot onderweg even werd aangeraakt door een speler van Waterwijk (volgens bestuursleden nr. 33). Dit was ook de ruststand.

De 2e helft bracht een nieuw centraal verdedigingsblok bij Geinoord, waardoor David Jackson naar de rechtsback positie verhuisde. Dat dit geen slechte keuze was bewees hij onmiddellijk want in de 48e min veroverde hij in eigen strafschopgebied de bal passeerde, twee spelers alsof hij Denzel Dumfries heette en verschalkte met een diagonaal schot keeper Gianni Hermans. Vanaf dat moment ontstond er een open wedstrijd met misschien Geinoord de iets beter ploeg. Maar Waterwijk heeft nr. 33 en alweer hij trok de stand gelijk met een lob van de rand van de 16 mrt.., 2-2 !! De bezoekers uit Nieuwegein gingen vanaf dat moment eigenlijk pas echt voetballen, waardoor de thuisploeg enkele malen stevig aan de noodrem moesten trekken. Scheidsrechter Robert Westland uit Hoorn had zijn hadden meer dan vol om alles in goed banen te leiden. Eindelijk was dan daar het moment van Miguel Brown. De 21 jarige speler welke dit seizoen overkwam van DVSU was in de rust ingebracht en vocht verschillende verbeten duels uit met de verdedigers van Waterwijk. In de 76e min verdedigde Waterwijk slecht uit en schoot de bal perfect raak en bracht Geinoord voor de 3e keer op voorsprong. Wat een mooie opsteker voor dit jeugdige talent. Maar minder dan 10 min later was het alweer gelijk. En geloof het of niet maar de 33 jarige boomlange Lesley Vlieger produceerde zijn 3e treffer voor de thuisclub.

In het restant van de wedstrijd miste een Geinoord speler nog voor open doel door de bal snoeihard over te schieten en kon Waterwijk in een counter niet profiteren van een 5 tegen 1 overtal situatie. Zodoende behaalde Geinoord zijn 6e gelijkspel van deze competitie en kan komende zaterdag alle zeilen bijzetten als BFC op bezoek komt op Parkhout, om daar verandering in aan te brengen.

Gerard van Vliet.

• Hajji Hamza, niet op de foto, scoort al in 5e min 0-1
  • Hajji Hamza, niet zichtbaar op de foto, heeft met een diagonaal schot al in de 5e min Geinoord op voorsprong gezet

• David Jackson viert zijn feestje nadat hij Geinoord in de 50 min. opnieuw op voorsprong heeft gebracht