• De Geinoord karavaan trok vandaag richting Vianen om te spelen tegen Brederodes JO15-1.

  Net voor de aftrap nog een lekkere regenbui wat het kunstgras altijd ten goede komt en de bal lekker snel rond kan gaan.
  Direct vanaf de aftrap gooit Brederodes de beuk erin en zit er kort en fel bovenop. Hierdoor ontstaat er een strijdt op het middenveld waarbij de gastheren ietwat de bovenliggende partij zijn. We knokken zelf voor iedere meter.

  Brederodes probeert via snelle ballen naar voren de aanvallers in stelling te brengen. Maar door goed verdedigend werk komen ze er maar sporadisch doorheen. Wel resulteert dit in een aantal corners die in eerste instantie geen gevaar opleveren. Zelf zetten we hier eigenlijk hetzelfde tegenover. Ook de corners van ons leveren niets op.
  Het duel is allerminst saai want er gebeurt genoeg. Geinoord is te onrustig aan de bal en passes komen niet altijd lekker aan.

  Toch komen we op een 0-1 voorsprong! Althans, dat denken wij. Een bal die achter de lijn weggehaald wordt door de keeper. De scheidrechter staat er veel te ver vanaf om het zelf te kunnen waarnemen. De grensrechter (die de hele eerste helft aan vlaggetjesparade deed) houdt nu zijn vlag omlaag. De scheids durft het niet aan en laat doorspelen. Dat is jammer want dat had een lekkere opsteker kunnen zijn. Brederodes zet nog een keer aan en krijgt wederom een corner. Deze wordt goed ingekopt echter een verdediger van ons haalt de bal van de lijn. Daar komen we goed weg.

  In de rust de boel op scherp zetten, afspraken wederom aanhalen en met een andere instelling het veld in.

  Over de tweede helft kan nog lang na gesproken worden.
  Het is Geinoord dat het spel dicteert en bij vlagen heel behoorlijk voetbal speelt. Het is Brederodes dat in de achteruit moet.
  Geinoord bijt meer van zich af. Er komen kansen, 100% kansen. Maar ze gaan er niet in......
  Dan aan de andere kant. Een vrij trap vanaf de middenlijn waarbij er een miscommunicatie is bij ons achterin en er 2 man vrij komen te staan. De bal wordt ineens op doel geschoten en zo staan we met 1-0 achter. Op dat moment zwaar tegen de verhouding in. We gaan zelf door met waar we gebleven waren, op zoek naar een doelpunt. Wederom een aantal kansen die er in moeten.

  Maar helaas, Brederodes speelt met 10 man achter de bal, een voorbeeld van het hedendaagse voetbal wanneer een ploeg de mindere is, zakken ze in, hangen met hun kont met 11 man voor de pot en gaan op de counter spelen. En zo viel dan ook de 2-0. Daar waar wij met man en macht in de aanval waren kwam bij een uitval onze verdediging in een twee tegen 1 situatie. Helaas ook deze bal, blind op doel geramd, viel binnen.

  We kregen daarna wederom wel de mogelijkheden maar waren te gehaast en zo verloren we wedstrijd nummer 2. Niet van een geweldig Brederodes maar vooral van onszelf. Het nakomen van afspraken, scherpte voor de goal en kwaliteit van passing. Er is nog genoeg om aan te sleutelen!

  Op naar volgende week, waar de punten echt in Nieuwegein moeten blijven maar daar hebben we alle vertrouwen in!

  Uw razende reporter (met rood/witte bril........)