• Helaas hebben wij als vereniging ook te maken met de coronamaatregelen en zijn genoodzaakt om deze aan te scherpen om ons sportpark open te kunnen houden en onze spelers veilig te laten sporten.

Algemene basisregels

• Houd anderhalve meter afstand (18 jaar en ouder).
    • Bij ziekteverschijnselen niet naar de club komen. Dat geldt ook als iemand in je huishouden besmet is of verschijnselen vertoont als benauwd of koorts.
    • Regelmatig handen wassen.
    • Hoesten, niezen of kuchen in de elleboog.
    • Geen handen schudden.
    • Vermijd drukte.

Regels op het sportpark

• Volg de aangegeven looproutes.
    • Op de tribune, op het terras en in de kantine mag je alleen zitten en niet staan.
    • Op het gehele complex mogen maximaal 250 toeschouwers aanwezig zijn. Dit aantal is exclusief kaderleden, officials, vrijwilligers en spelers. Wanneer het maximum aantal toeschouwers is bereikt, wordt toegang tot het complex geweigerd.
    • Het is niet toegestaan met meer dan 1 persoon in het ballenhok te zijn. Kom dus ruim op tijd om je spullen voor de training te verzamelen.
    • Geforceerd stemgebruik of zingen is niet toegestaan op het sportcomplex.
    • Neem je eigen bidon gevuld mee naar de training en wedstrijd.
    • In de dug-out moeten volwassenen anderhalve meter afstand houden. Trainers en leiders mogen niet plaatsnemen in de dug-out.
    • Schud geen handen op het veld. Raak elkaar niet aan ter begroeting (ook geen elleboog).

Regels in de kantine

• Bij binnenkomst in onze kantine noteer je jouw naam en telefoonnummer en desinfecteer je handen.
    • Iedereen moet zitten, het maximaal aantal personen staat aangegeven op de tafel.
    • In de kantine en op het terras is het niet toegestaan tafels en stoelen te verplaatsen. Iets bestellen en buiten nuttigen is wel toegestaan. Hierbij geldt zoals altijd: alcoholische dranken alleen binnen de grenzen van het terras.
    • Bij bestellingen in de kantine, de uitgezette route volgen en anderhalve meter afstand houden. Doe zoveel mogelijk bestellingen gezamenlijk en niet ieder afzonderlijk.
    • In de kantine en op het terras is het toegestaan dat twee personen van 18 jaar en ouder binnen anderhalve meter aan één tafeltje zitten.
    • De Jeugdtafels zijn alleen voor jongeren onder de 18. Dus ook geen begeleiders en trainers aan deze tafels.
    • Aan de bar mag niet gezeten worden.
    • Terrasopstelling is ook aangepast: ook hier geldt dat men moet zitten.
    • Route van binnen naar buiten is duidelijk aangegeven, volg deze ook.
    • Betalen doe je met pin.

Regels Wedstijdsecretariaat

• Voordat je het wedstrijdsecretariaat betreed, desinfecteer je jouw handen.
    • Van ieder team komt maar één persoon naar het wedstrijdsecretariaat.
    • Er mogen maximaal vier personen in de ruimte van het wedstrijdsecretariaat aanwezig zijn.
    • De scheidsrechters hebben zoveel mogelijk eigen fluitjes en schrijfgerei bij zich.
    • De kleedkamers worden door het wedstrijdsecretariaat toegewezen.

Regels Kleedkamers

• Het wedstrijdsecretariaat wijst de kleedkamers toe.
    • Wij willen jullie verzoeken om in sportkleding naar ons toe te komen.
    • Er mogen 6 spelers ouder dan 18 jaar tegelijk in 1 kleedkamer en er mogen 2 spelers ouder dan 18 jaar tegelijkertijd douchen. Als je klaar bent, wacht je buiten op je teamgenoten en niet in het kleedkamergebouw.
    • Voor alle spelers jonger dan 18 jaar is er geen beperking van aantal spelers in de kleedkamer en doucheruimte.

Er is in Nederland vooralsnog geen mondkapjesplicht. Maar een mondkapje is wel nodig als de anderhalve meter afstand niet realiseerbaar is. Daarom raden wij het aan om een mondkapje te dragen als je met personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel naar een uitwedstrijd gaat.

Het zijn veel regels en daar zullen we allemaal aan moeten wennen. Toch willen wij jullie met klem verzoeken de regels in acht te nemen, instructies op te volgen, elkaar aan te spreken en bovenal je gezond verstand te gebruiken. We moeten het samen doen. Zo kunnen we ons geliefde voetbalspel blijven spelen!

Bestuur sv Geinoord