• Verdiende overwinning van Geinoord tegen BFC

4 dec 2022
  • 3 dec 2022 s.v. Geinoord – BFC 3-2

De euforie na afloop van de winst op virtueel koploper in 2B het uit Bussum afkomstige BFC was groot op sportpark Parkhout, waar de thuisploeg nog ongeslagen is. De thuisploeg startte deze keer niet afwachtend maar duelleerde op elke vierkante meter, en nam zodoende de tegenstander de regie over de wedstrijd, uit handen. Het resulteerde in het eerste kwartier in een aantal mogelijkheden. In de 18e min was het uit een tot tweemaal toe afgeslagen cornerbal, Sam Kolsteeg welke van dichtbij hard en droog raak schoot. Je voelde aan alles dat er binnen de ploeg van Gerrit Plomp een onverzettelijkheid ontstond. Scheidsrechter Henk-Jan Westland uit Leusden bleef ijzig kalm, hoe kon dat ook anders met de felle koude oostenwind op ons sportpark, en riep trainer Kwadjo Boateng van BFC tot bedaren na vermeende opmerkingen aan zijn adres over de leiding. In de 26e minuut was het Eser Ozkillit welke even zijn befaamde traptechniek liet zien waarvoor een liefhebber naar een voetbalwedstrijd komt kijken. Met de nauwkeurigheid welke Johan Cruijff als kenmerk had draaide hij de bal vanaf de rand van de zestien diagonaal in de rechterbovenhoek. Keeper Damian Ranzijn had geen schijn van kans. De 2-0 voorsprong hield Geinoord tot aan het rustsignaal vast zonder zelf in noemenswaardige problemen te komen. Dat BFC de 2e helft uit een ander vaatje zou tappen was wel verwacht. De ploeg ging twee tempo’s hoger spelen ‘met veel lopende mensen en zette de thuisploeg met de rug tegen de muur. Als na 10 min was het Lars van Huisstede welke de verdediging van Geinoord te slim af was en er 2-1 van maakte. Beide ploegen bleven strijden voor een beter resultaat en dat leverde een boeiende tweede helft op, met mogelijkheden aan beide kanten.  Totdat in de 82e min dezelfde Lars van Huisstede bij de eerste paal over het hoofd werd gezien door de Geinoord verdediging. Hij promoveerde de cornerbal via zijn hoofd tot de gelijkmaker voor BFC. Ik was even bang dat we in die fase overlopen zouden worden, verklaarde Gerrit Plomp mij na afloop, echter diep in blessuretijd was het Michiel van der Valk welke alsnog de eindstand op 3-2 bepaalde. De koude oostenwind voelde ineens aan als een warme mistral en de bomvolle kantine als een warm bad waar het nog lang gezellig was, mede door de overwinning van het Nederlands elftal.

Dat uitgerekend Michiel van der Valk voor de eerste overwinning van Geinoord moet zorgen, is een mirakel. Deze week hoorde hij dat de KNVB hem voor 6 maanden wil schorsen na een vermeende overtreding in de thuiswedstrijd tegen CSW. Omdat Michiel hiertegen in beroep is gegaan mag hij tot aan de afhandeling van het beroep wel spelen en zodoende bewees hij zijn meerwaarde voor de thuisploeg.

Dan kijk ik persoonlijk heel erg uit naar de ontmoeting van komende zaterdag tegen vv Maarssen.
    De club lijkt na twee achtereenvolgende overwinningen onder leiding van Kirtan Boedhoe, de weg omhoog te hebben gevonden. Diezelfde Kirtan maakte als beloftevolle buitenspeler, deel uit van een Geinoord jeugdteam welke ik ooit heb mogen trainen. Hij verkoos de jeugdopleiding van PSV om zich verder te ontwikkelen. Profvoetballer is hij niet geworden maar als hoofdtrainer is hij gepokt en gemazeld in het Amsterdamse. Ik hoop dat hij dezelfde route bewandeld als Rudy Janssen en ooit als hoofdtrainer bij Geinoord langs de lijn zal staan. De tijd zal het leren. De overwinning op BFC heeft veel losgemaakt binnen Geinoord, dus wie weet kunnen we Maarssen en Kirtan verrassen, zoals BFC deze zaterdag. ??

Gerard van Vliet.

• De later tot "MOTM" uitgeroepen Sam Kolsteeg heeft van dichtbij verwoestend uitgehaaald en zet zodoende de thuisploeg op voorsprong.

• Eser Ozkillit laat nog maar eens zien wat een fantastische traptechniek hij heeft, en zet daarmee de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.

• Michiel van der Valk beslist met deze fraaie kopbal ver in blessuretijd het duel tegen BFC, en bepaald de eindstand op 3-2.

• De ontlading na het laatste fluitsignaal op de bank en bij de staf van Geinoord, is groot. Eindelijk is de eerste driepunter van het seizoen binnen, en dat nog wel tegen het hooggeklasserde BFC. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen vv Maarssen en een boost bij alles wat Geinoord is !!!