Teleurstellende start JO10-2

Scheidsrechter S. (Sadr) Talib
Eindstand 4 - 7
26 september 2017 door Mathieu Stijsiger
Vandaag de eerste competitie wedstrijd tegen OSM'75 JO10-1.
Vooraf waren we benieuwd waar we staan in deze competitie. Een heerlijk zonnetje, aftrap om 11.00 uur perfecte grasmat, dus de ideale omstandigheden om een overwinning binnen te halen.

De eerste minuten waren voor Geinoord en hadden we de mogelijkheid om de score te openen. Helaas lukte dit net niet.
Al snel kantelde de wedstrijd in het voordeel van OSM'75. Ze kregen een aantal mogelijkheden maar werden ook niet echt gevaarlijk.

Halverwege de 1e helft kreeg OSM'75 een corner en eerlijk is eerlijk, wat werd die bal schitterend in de kruising gekopt! helaas betrof het wel een kopbal van een van onze eigen spelers en vanaf dat moment ging alles mis wat je maar kan bedenken.

OSM'75 kwam binnen 5 minuten op een 0-4 voorsprong door een mooie uitgespeelde aanval maar ook via 2 klutsballen die via een been van een Geinoord speler in het doel verdwenen. Totaal onnodig maar het zorgde wel ervoor de de koppies nog verder naar beneden gingen.

Maar zoals wel vaker, kunnen we ons uit een onmogelijke positie terug knokken in de wedstrijd en de halve aansluitingstreffer kwam er dan ook vlak voor rust. We dachten met een 1-4 stand aan de thee te kunnen maar helaas, weer was er een schot wat van richting veranderd werd en die daardoor in het doel plofte. 1-5 bij rust. of toch niet. We gingen nog eens keer de strijd aan en gingen alleen op de keeper af. 10 meter voor het doel fluit de scheidsrechter ineens af voor de rust, zijn horloge gaf namelijk exact 25 minuten aan.

De teleurstelling over deze "gemiste" kans was groot en zorgde dan ook voor veel onbegrip bij onze jongens en trainers. Maar ja de scheidsrechter beslist nu eenmaal.

Waarschijnlijk heeft het hele sportpark daarna de donderspeech gehoord en onze mannen stroopten de mouwen nog maar eens op. Nu werden de duels gewonnen en kwamen we terug tot 4-5.

Opnieuw volgde er een aanval van ons, waarbij een van onze spelers bijna onder het gras werd gestopt, maar wederom geen gehoor bij de scheidsrechter voor een overtreding. Helaas zorgde dit ervoor dat we ons lieten gaan en behoorlijk stevige overtredingen maakten, wat niet kan. Hierdoor verloren we juist weer de controle, waar we zo hard aan gewerkt hadden.

Daarnaast, omgaan met teleurstelling hoort er ook bij.

OSM'75 was slim genoeg om ervan te profiteren, er maakte de 4-6. Dat er ook nog een 4-7 volgde was slechts voor de statistieken wat ons betreft.

Jammer genoeg dus een valse start waarbij de 1e helft dramatisch was en de 2e helft meer het aanzien waard en een beetje meer geluk dan hadden we deze pot niet verloren.

Het goede nieuws aan het begin van een nieuw week, is dat je de teleurstelling achter je kan laten en de blik naar voren kan zetten.
Op naar volgende week, een nieuwe krachtmeting , nu met VV Maarssen JO10-2

Kom op Geinoord JO10-2, jullie kunnen het echt wel!