Geinoord JO10-2 naar klinkende overwinning

Uit Geinoord JO10-2
Eindstand 3 - 8
30 september 2017 door Mathieu Stijsiger
Vandaag gingen we op bezoek bij de plaatselijk vv Maarssen.
We hadden afgelopen week heerlijk getraind, scherp en vol inzet.

Het veld lag er weer prima bij, wat is het toch heerlijk om gewoon op echt gras te spelen en niet op dat plastic!
Oualid en Symen waren iets vertraagd vandaag en zodoende starten we de wedstrijd met 1 wissel. Gelukkig waren beide na 5 min aangekleed en wel op het veld.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd al had Geinoord JO10-2 wel een licht overwicht. Dit resulteerde in wat kleine mogelijkheden maar echte kansen bleven uit. Omdat Maarssen voorin een behendige speler had lopen en die voor gevaar zorgde waren we toch er nog niet helemaal gerust op dat dit goed zou aflopen.

Na een minuut of 10 kregen we een vrije trap op een meter of 15 tot 20 recht voor het doel van onze tegenstander. Jelle besloot deze in 1 keer op doel te nemen en haalde snoeihard uit. De bal zeilde laag over het veld richting de hoek en leek een zeker doelpunt te worden. Helaas zat er nog een voet tussen waardoor de bal op het laatste moment van richting veranderde en de bal over het doel ging. Balen!

Dit was voor de thuisploeg blijkbaar een wake up call en die zette aan. Dit resulteerde in een paar hachelijke momenten voor ons doel echter op miraculeuze wijze ging de bal er tot 2 keer toe niet in.

Daarna volgde de 5 minutes of fame voor de behendige speler van Maarssen. tot 3 keer toe mocht hij op dezelfde manier door onze verdediging heen dribbelen en zo stonden we ineens met 3-0 achter. Daar waar er geen vuiltje aan de lucht was stonden we ineens weer op achterstand en was er nog 5 minuten te gaan voor rust.

Geinoord JO10-2 schakelde echter van zijn 2e naar de 6e versnelling en de aansluitingstreffer kwam dan ook direct na de aftrap. 3-1! Ineens roken we bloed en zette de tegenstander steeds verder onder druk! Dit resulteerde in de 3-2. De spelers en coaches van Maarssen konden hun ogen niet geloven, ineens viel bij Geinoord alles op zijn plaats, de vorm waar we naar op zoek waren, ineens was hij daar.

Nog voor de rust maakte we de 3-3. Een orkaan van gejuich bij spelers en meegereisde ouders. Aan alles voelde we dat we deze partij naar ons toe trokken.

In de rust geen donderspeech maar lachende gezichten en iedereen was in overleg met elkaar wat er beter kon. Mooi om te zien.

De 2e helft was net goed en wel begonnen toen we gelukkig op voorsprong kwamen. Wederom zette we de tegenstander compleet vast en onder druk, waardoor de achterste linie genoodzaakt was om een terugspeelbal te geven. De verdediger en keeper begrepen elkaar echter niet waardoor de laatste man van Maarssen een eigen doelpunt maakte. De vreugde was er niet minder om, zelfs onze wissels besprongen elkaar.

Het verzet van Maarssen was hiermee gebroken en het tikkie takka voetbal wat we zo vaak al hebben laten zien, kwam weer naar boven, Geinoord JO10-2 had zijn gezicht weer terug en ineens speelden we voor iedereen weer heel herkenbaar.

Mick was wederom onze betrouwbare sluitpost en als een tijger sprong hij op de bal.
Oualid, Kai en Jelle, hadden de spitsen in hun broekzak alla Davison Sanchez en Sergio Ramos. Tevens zag ik kopballen voorbij komen om ballen weg te werken, slidings werden ingezet en duels werden op het randje gespeeld en uitgevochten.

Aziz, Amir en Soufyan werkten als Amrabat en Zyech op het middenveld en verdedigde uit alle macht al op het middenveld mee. Overzict bewaren, opendraaien en de bal inspelen op de voorwaartsen.

Voorin waren Symen, Dylan en Jesse soms ongrijpbaar voor hun tegenstander, Symen alla Ryan Giggs en Jesse als Ole Gunnar Solskjaer in hun beste dagen en Dylan als een Thierry Henry op snelheid.

Hierdoor trokken we de wedstrijd naar ons toe en resulteerde dit in een klinkende en overtuigende overwinning voor Geinoord JO10-2 met 3-8 een echte teamprestatie en er valt niets op af te dingen.

Zoals vorige week al beschreven, jullie kunnen het echt wel en deze hadden we allemaal even nodig.
Gezien de andere uitslagen krijgen we de komende weken het zwaar. Echter met dezelfde inzet als vandaag zijn wij ervan overtuigd dat jullie van iedereen kunnen winnen.

Maandag een oefenpotje in Houten. En dan zaterdag de thuiswedstrijd tegen Breukelen JO10-1. Zal vast weer een enerverend duel worden!

Fijn weekend allemaal!