JO19-1 toont zijn ware aard

Uit Geinoord JO19-1
Eindstand 3 - 4
01 oktober 2017 door Nick Dijkstra
In de 2de competitie wedstrijd stond er direct een kraker op het programma. UVV werd vorig seizoen glansrijk kampioen en dit team is redelijk intact gebleven. Voor hun begon dit jaar weer de jacht op eremetaal, voor Geinoord is het kijken hoe ver we weten te reiken met deze groep.
Er werd afgereisd naar Sportpark de Paperclip met maar liefst 12 spelers. Enig geluk was dat de O17-1 op veld 2 speelde om 15.00 uur dus sloten Niels van Oort en Avi Brandsma gedurende de 2de helft bij.

Onder de lat begon vandaag toch Chaim de Vos. Zijn rode kaart van vorige week tegen Focus’07 werd geseponeerd. Hij bleek samen met Traves Wright de dragende kracht te zijn in het eind resultaat.
De wedstrijd startte zoals vooraf verwacht. UVV het balbezit en Geinoord spelenderwijs goed georganiseerd om nuttig te zijn in balbezit. Het spel bevond zich ook tot aan de 1-0 voor UVV af tussen het beide 16m gebieden in.
Na 13 minuten spelen wilde Yanko Leta een bal wegwerken vanuit de 16m, maar totaal onverwacht vloog hij over doelman Chaim de Vos heen. 1-0 in het voordeel van UVV en Geinoord was het even volledig kwijt. 4 Minuten later maakte UVV zelfs de 2-0 en het leek zo een eenzijdige middag te worden.
Gelukkigerwijs herpakte de Nieuwegeiners zich en trokken het balbezit naar hun toe en trachtte zo via deze weg rustig de aanval te zoeken.
Een lange bal van Jimmy de Bie werd voortreffelijk gecontroleerd door Traves Wright en legde deze af aan Robin Kuijer die Geinoord terugworp in de wedstrijd. 2-1 na 25 minuten spelen.
Het leek alsof er bij UVV met een snelle voorsprong wat gemakzuchtiger werd gedurende de eerste helft. Geinoord bleef het spel behouden, ging combineren en kwam er zonodig lekker uit.
Na snel combinerend werk werd Traves Wright bedient en tekende hij voor de 2-2 na 38 minuten.
Diezelfde Traves Wright was net voor rust weer belangrijk wat hij kantelde met een assist op Romian Stravers de stand naar 2-3 in het voordeel van Geinoord. Vlak daarna ook direct rust.

In de rust werd en benoemd dat men karakter en passie moest blijven tonen om te zorgen dat dit niet uit handen gegeven wordt.

Waarbij er van beide kanten nog niet gewisseld werd begon met aan de tweede helft. En die was nog niet koud begonnen of de stand van 3-3 stond op het score bord.
Beide ploegen gingen naarstig op zoek naar een goal om het maximale eruit te slepen.
Na 52 minuten moest Max van der Spek het veld verlaten na een blessure en werd vervangen door Jordi Saridemir.
Het bleef een mooi steekspel, waarbij het tactisch aspect duidelijk naar voren kwam. UVV trachte er zich doorheen te combineren of met een lange bal de behendige rechtsbuiten te zoeken, maar slaagde er niet in. Geinoord probeerde met het viermans blok eruit te komen om een aanval uit te spelen.
Niels van Oort sloot net aan toen hij direct zijn debuut kon maken bij de O19-1. In minuut 65 kwam hij in het veld voor Romian Stravers.
Nog geen 5 minuten in het veld na 1 gemist schot, schoot hij een strakke voorzet van Traves Wright raak en zette Geinoord weer op voorsprong.
UVV moest komen en deed dat ook. Chaim de Vos en de engel die hij op zijn doel had zitten hield Geinoord overeind. Kansen kwamen er voor beide ploegen, maar goals vielen er niet meer.
Avi Brandsma viel in minuut 75 in voor Renzo Ranselaar en deed dit zoals verwacht.

Een zeer knappe, maar sterke overwinning van onze JO19-1. Een echte voetbalstrijd voor de zaterdag en na afloop een drankje met de complete groep in de kantine van UVV.
De ploeg heeft enorm veel veerkracht, karakter en passie getoond. In de wedstrijden die er toe doen komt dit ook absoluut naar boven en is een mooi gegeven van deze groep.
Ook via deze weg gaat onze dank uit naar Niels van Oort en Avi Brandsma die ons geholpen hebben vandaag.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen PVCV en keren er gelukkig ook weer 3 spelers terug bij de ploeg.
Eerst nog even nagenieten en dinsdag de knop weer om naar een nieuwe wedstrijd.