Geflatteerde nederlaag JO10-2

Scheidsrechter R. (Remy) Chefiri
Eindstand 0 - 5
07 oktober 2017 door Mathieu Stijsiger
Vooraf was de wedstrijd tegen Breukelen JO10-1 al bekend als een pittige pot.
Dat werd het uiteindelijk ook.

De 1e helft was goed en wel begonnen en de eerste kans was al daar voor Breukelen JO10-1. Het schot ging gelukkig naast. De daarop volgende 5 minuten werden we min of meer overlopen en werden weer in de duels afgebluft. Na de eerste aanvalsdriften van Breukelen overleefd te hebben kwamen wij ook voetballen toe en namen de regie over in de wedstrijd. We kregen goede mogelijkheden om de score te opnemen echter de duels die uitgevochten moesten worden waren stevig.

Toch hadden we op de eerste 5 minuten na de beste mogelijkheden via Soufyan, Amir , Dylan en Aziz. Echter telkens stuiten we weer op de harde verdediging van Breukelen.
Ook wij gingen mee in deze strijd en er werden ook aan onze kant af en toe flinke duels stevig aangepakt waarbij de tegenstanders telkens wel wilden uitdelen maar niet incasseren.

Met 0-0 gingen we de rust in en eigenlijk was dat een wonder gezien de kansen verhouding en spelbeeld, een tussenstand met een verschil van 2 goals was zeker mogelijk geweest.

Na de rust veranderde er niet zoveel aan het speelbeeld. Waren nog steeds de bovenliggende partij en kregen wederom een goede kans.

Jesse ging er op rechts weer eens langs en stifte de bal subliem half over de keeper heen en Dylan wilde de bal erin prikken. Op dat moment kreeg hij een harde duw in zijn rug met 2 handen waarbij niet de bal maar Dylan in het doel belandde. Uw verslaggever weet niet zo goed wat de regels zijn maar dit was een overduidelijk overtreding en had de bal of op de stip gemoeten of een directe vrije trap moeten opleveren. Helaas niets van dit alles. Een doeltrap. Teleurstelling en wederom boosheid bij onze spelers.

Breukelen zette hierna aan en grossierde steeds vaker in gevaarlijk spel, 2 benen vooruit en hoog geheven benen. Een dwarrelschot vloog er zomaar ineens bij ons in en ons verzet was gebroken.

We gaven teveel ruimte weg om de 1-1 op het scorebord te zetten en de 0-2 volgde snel daarop. Zoals zo vaak de 3e, 4e en 5e goal waren een logisch gevolg. We konden het niet meer opbrengen en hadden onze krachten verbruikt. We konden met opgeheven hoofd het veld af want we hadden 3 kwart van de wedstrijd beter gespeeld dan onze tegenstander.

Op naar de Meern volgende week. Als we hetzelfde als grote delen van deze wedstrijd op de mat weten te leggen dan kan ook de Meern een getergd Geinoord verwachtten.

Fijn weekend allemaal!