Aan goals geen gebrek

Scheidsrechter Hadef, H. (Houssin) el
Eindstand 11 - 0
30 oktober 2017 door Nick Dijkstra
Zaterdag kwam hekkensluiter PVC op bezoek. De ploeg uit Utrecht kent een slechte start in de 1e klasse en moest al meerdere malen grote uitslagen slikken. Voor Geinoord daarin tegen een goede start en maandag een vervolg gegeven aan het bekertoernooi door te winnen van Delta Sport (4-1).
Geinoord was dus klaar voor een nieuwe wedstrijd.

Het krachtverschil was direct al duidelijk, maar het duurde te lang voordat Geinoord eindelijk de ban brak. Na een legio kansen gehad te hebben, was het verdediger Jimmy de Bie die aantekende voor de 1-0.
De kop was eraf en dat leidde tot betere kansen, maar jammer genoeg speelde Geinoord het vaak niet slim genoeg uit.
Voor rust werd een 3-0 voorsprong bereikt door goals van Sander en Sadr, maar het was duidelijk dat Geinoord het tandje beter en scherper in de 2de helft bij moest zetten.

Na de rust een Geinoord die volledig los was. Flitsende combinaties, snel spel en fantastische goals.
PVC liet Geinoord keeper Chaim de Vos met rust de 2de helft, want ze kwamen niet ver meer.
Het verschil was niet alleen voetballend te zien, maar ook conditioneel. Na een uur spelen was Geinoord ook uitgewisseld en kon het met de 11 die er toen instonden er een mooi einde aangeven.

Een gemakkelijke wedstrijd, waarin 3 punten, doelsaldo en de 0 heilig waren. De Nieuwegeiners brachten het er goed vanaf en kan zich weer opmaken voor een wedstrijd waarbij de spanning er weer op staat.
Door resultaten op de andere velden klimt Geinoord weer op naar de 2de plek met UVV op hetzelfde aantal. VVIJ blijft koploper met 1 punt voorsprong.

Zaterdag gaat de O19 naar vv Maarssen die op een 5de plaats staat met 10 punten. Om 14.30 uur is de aftrap op Sportpark Daalseweide.

Doelpuntenmakers:

1-0 Jimmy