Geinoord JO10-2 verslagen op de counter

Uit Geinoord JO10-2
Eindstand 2 - 1
05 november 2017 door Mathieu Stijsiger
Vandaag mochten we op bezoek bij DESTO JO10-2.

Het was een heerlijke voetbalochtend, de zo scheen volop en werden we hartelijk ontvangen.
Direct vanaf de aftrap waren we de bovenliggende partij en het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten.

Aziz was er aan de rechterkant vandoor en gaf een mooie voorzet op Symen. De keeper van DESTO taste mis en hierdoor kon Symen simpel intikken. Gezien het speelbeeld na de aftrap lag een grote uitslag voor de hand.
Echter vorige week schreef ik al dat we vertrouwen missen en de voorsprong werkte dan ook verlammend op ons spel. Nog steeds waren we de bovenliggende partij en controleerde we de wedstrijd echter we gingen achteruit lopen en gaven DESTO hiermee de hoop dat er tegen ons iets te halen viel.

Tot kansen voor DESTO kwam het echter niet en zo kabbelde het duel richting de rust. DESTO kreeg echter nog een corner, weggegeven door een verkeerde terugspeelbal. De corner was goed genomen en belande prompt op het hoofd van een speler van DESTO en die knikte de bal binnen. 1-1! Wat een domper.

Zoals zo vaak volgt er van ons een betere tweede dan eerste helft.
DESTO had echter goed in de gaten waar het duel naartoe dreigde te gaan en had een handbalopstelling voor ons neergezet. Extra verdedigers erbij zowel achterin als verdedigende middenvelders en hopen op de counter.

We combineerde naar hartenlust en kregen ook volop mogelijkheden om op voorsprong te komen. De druk op DESTO was groot en na 10 minuten in de tweede helft hadden we dan ook op voorsprong moeten komen. Na een aanval over een aantal schijven kwam de bal voor de voeten van Aziz, die draaide zich goed vrij en kon uithalen. In plaats van tussen de palen, keeper was geklopt want die lag in de verkeerde hoek, schoot hij hem net naast. Balen!

We bleven daarna op zoek naar de dikverdiende voorsprong maar kwamen maar niet tot het blok van 5 verdedigers van DESTO heen.
Zeldzaam in de 2e helft waren de aanvallen van DESTO. Men probeerde op de counter eruit te komen.
Helaas voor ons viel 6 minuten voor het einde het kwartje weer verkeerd voor ons.

Over de linkerflank kwam een DESTO speler erdoor, nadat wij weer een mogelijkheid hadden laten liggen, en deze schoot met links de bal heerlijk in de kruising. Mick kansloos. Ongeloof bij alles en iedereen van Geinoord. Zo heer een meester zijn maar toch achter staan. Dan zit het ook gewoon niet mee.

Na de aftrap speelde alle DESTO spelers als verdediger. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kregen we nog een corner. Goed genomen belande deze op het hoofd van Aziz. Helaas voor ons was hij net te ver onder de bal en ging deze via de lat over. Meteen betekende dit einde wedstrijd.

Niet verloren van een betere tegenstander maar van ons zelf. Hier hadden we de 3 punten mee moeten nemen, sterk spelend bijna niets weggevend maar toch verliezen. Wat krijgen we een hoop wijze lessen deze competitie. De ranglijst verteld een ander beeld dan de werkelijkheid is. Als we de kansen nou eens gaan benutten. Maar ja, als telt niet...........

Complimenten overigens aan de uitstekend fluitende scheidsrechter! Wat is het toch fijn als er geen partijdigheid in het spel is!

Komende week weer vol aan de bak op de training.

Fijn weekend allemaal!