Geinoord te sterk voor Hercules

Scheidsrechter J. Hardeman
Eindstand 1 - 3
12 november 2017
Gisteren mocht Geinoord O17 weer eens aan de bak. De ploeg staat met het minste aantal verliespunten mede bovenaan in de 1e klasse en mocht op bezoek bij de talenten van Hercules O17-2. Een tegenstander van formaat want de ploeg had al laten zien dat het tegen een medeconcurrent was opgewassen (gelijk tegen FC De Bilt).

In een herstachtig tafereel met een straffe wind en neerslag over het veld begon de wedstrijd om een ongebruikelijk tijdstip namelijk 15:20 uur.  Geinoord startte prima en was ook de bovenliggende partij in de eerste 15 minuten, maar de ploeg kon maar moeilijk kansen afdwingen en gevaarlijk worden voor de goal. Er waren enkele dreigende momenten vanaf de linkerzijde, maar de voorzet of eindpass bereikte niet de juiste speler, waardoor Hercules overeind kon blijven. De ploeg uit Utrecht had wel een uitstekende aanvallende middenvelder die gehaaid was bij de lange bal van achteruit. Na ruim een kwartier spelen was dan ook de eerste dreiging daar toen de defensie van Geinoord niet goed anticipeerde op deze lange bal met wind mee, want de speler van Hercules kon vanuit deze siutatie zo doorlopen op Dario. Dario redde in dezse 1 tegen 1 situatie een achterstand, maar Geinoord was gewaarschuwd.

De formatie van Robin Meijer had wel veel balbezit, maar koos er te vaak voor om de lange bal te hanteren, zonder dat dit een succes werd. De ploeg was nog wel gevaarlijk met enkele corners maar de defensie van Hercules stond zeker niet te wankelen. Geinoord was defensief niet goed bij de les want de lange ballen bleven een gevaar vormen. Na ruim 25 minuten spelen was het wederom deze bal die de aanvallende middenvelder van Hercules alleen door liet gaan aan de linkerzijde. Zijn inzet werd gestopt verdedigend en de rebound werd met een geweldige reflex door Dario gestopt, waarmee hij Geinoord wederom behoedde voor een achterstand.

Geinoord herpakte zich en uiteindelijk kwam de ploeg wel verdiend op voorsprong. Het was Elijah die aan de rechterkant vrij gespeeld werd en hij wist zich van 2 tegenstanders te ontdoen. Hij kon gaan voor eigen succes maar zag de inlopende Niels er beter voor staan en zo kon Niels de openingstreffer binnen schieten 0-1. Hiermee was de ban voor Geinoord ook gebroken, want in de laatste fase was de ploeg met enkele corners gevaarlijk en was het wachten op de tweede treffer. Deze kwam er uiteindelijk voor de rust niet, ondanks dat Hercules met 10 man verder moest. Uit een corner was het Renzo die binnen leek te koppen, maar de verdediger van herclues hielp zijn keeper letterlijk een handje. De rode kaart volgde en de toegekende strafschop was voor Ihab. Deze mikte echter naast de goal en zo gingen beide ploegen na een boeiende 1e helft rusten met een 0-1 stand.

Na de rust was het voor Geinoord de kunst om tegen 10 tegenstanders de bal te laten rondgaan. Dit bleek op papier een makkelijkere opgave dan in de praktijk. Geinoord kwam moeizaam tot het vrijspelen van de vrije man en Hercules bleef lang in een stuntje geloven, ondanks dat de ploeg niet echt gevaarlijk werd. Geinoord kwam in deze 2e helft uiteindelijk op de verdiende 0-2 doordat Ihab vanaf de rand 16 meter binnen wist te schieten. De wedstrijd kabbelde voort zonder dat beide ploegen kansen wisten te krijgen. Hercules probeerde het wel maar was niet meer bij machte om het Geinoord moeilijk te maken. Geinoord was zelf vooral slordig in balbezit, alhoewel de ploeg nog één geweldige aanval wist te produceren. Via de linkerzijde werd er razendsnel uitgebroken en de voorzet werd in een geweldige voetbeweging van Tim van Mechelen gepromoveerd tot de 0-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Voor de statitstieken wist Hercules nog éénmaal te scoren vlak voor tijd, maar daarmee kon het de 1-3 verliespartij niet meer doen keren.

Volgende week zaterdag speelt Geinoord O17-1 tegen Kampong O17-3 om 12:15 uur