De jacht is geopend

Scheidsrechter J. den Braber
Eindstand 0 - 6
12 november 2017 door Nick Dijkstra
Nieuwe ronde nieuwe kansen. Vorige week eindige de wedstrijd tegen Maarssen in een gelijkspel. Op de andere velden kwamen er toen ook gunstigere uitslagen waardoor de top 5 redelijk bij elkaar bleef.
De KNVB heeft eindelijk toelichting gegeven wat er nu staat te gebeuren na de winterstop qua herindeling. En het doel is duidelijk voor Geinoord. Plaatsing voor de promotiepoule.

Brederodes was daarin de eerste tegenstander waar het moest gebeuren. Verleden wees uit dat dit niet de gemakkelijkste wedstrijden zijn. Met 14 man werd er in Vianen verzameld.

Geinoord was scherp, rook bloed en begon sterk. Na 11 minuten gespeeld te hebben stond Geinoord met 2-0 voor na een eigen goal en Romian. Hierna liet Geinoord al snel de teugels vieren en kwam Brederodes tot wat kansjes, maar kwamen niet verder dan balletje die Chaim de Vos warm hield.
Geinoord hield enigzins wat pressie, maar het duurde even voordat er weer een goal gemaakt werd. In minuut 25 bediende Jordi Romian door de as en maakte er 3-0 van.
Niet veel later een van de mooiere van de dag. Afgeslagen corner die pan klaar neergelegd werd door Remy en en Renzo antwoordde met een snoeihard en uitgemeten schot. Een schot wat een iedere enkel hoorde suizen 4-0.

De 2de helft vond Geinoord het wel best. Voetballend werd het iets minder er werd teveel gelopen met de bal en kansen waren er wel maar werden stom weg gemist. Ondertussen kwamen Max, Sander en Sadr in het veld en kwam er wel wat energie los. Van de kant werd er aangegeven er even wat gas bij te gooien gezien dit makkelijk kon en dat gebeurde rond minuut 75 ook.
Er kwamen betere kansen en minuut 81 tekende Sadr na een balletje Robin voor 5-0.
Aftrap genomen, Geinoord anticipeert goed en jawel 1 minuut later schiet Traves de 6-0 binnen.
Kansen waren er nog wel en een gemiste penalty brachten de score niet verder.

Al met al een zakelijke overwinning waarin een kracht verschil duidelijk was. Even later op de middag verloor VVIJ thuis van OSM'75 waardoor Geinoord zich in de top 3 nestelt.

Volgende week zaterdag ontvangt Geinoord nummer 9 SCH'44. Hopelijk met een goed vervolg op jacht naar een ticket.