JO14-3 vecht zich twee keer terug

Scheidsrechter Ouahadi, Abdel
Eindstand 4 - 4
26 november 2017 door Saskia van de Siepkamp

Er schijnt een zwak zonnetje als op de vroege ochtend van zaterdag 25 november 2017 Geinoord JO14-3 thuis aantreedt tegen Desto JO14-4.

Het duurt niet lang voor Desto doelt treft en het 0-1 staat. De jongens van Geinoord hebben even de tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Kansen creƫren ze genoeg, maar ze weten ze nog niet om te zetten in doelpunten. Het spel blijft rommelig en Desto weet hiervan te profiteren en komt op een 0-2 voorsprong. De Nieuwegeinse jongens laten de koppies echter niet hangen. In de twintigste minuut scoort Jwan de 1-2 en twee minuten later trekt Younes de stand gelijk: 2-2.

Met deze stand gaat Geinoord de tweede helft in. Het spel blijft rommelig, de jongens zijn niet gretig genoeg en laten grote kansen liggen. Desto komt mede hierdoor op een 2-4 voorsprong. De laatste tien minuten van de wedstrijd zijn ineens toch nog spannend als Damian scoort en de achterstand voor Geinoord met een punt verkleint. Het team zet de schouders eronder en zorgt ervoor dat Younes een paar minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker kan scoren. De eindstand is 4-4.

Hoewel het spel van Geinoord niet altijd even sprankelend is, is het een leuke wedstrijd om naar te kijken. De jongens krijgen een compliment omdat ze twee keer een achterstand van twee punten weg hebben gewerkt. Ook verdient het team wel een opsteker vanwege het keeperswerk. De JO14-3 heeft namelijk geen vaste keeper. Bij toerbeurt staat een van de veldspelers op doel. Dit is natuurlijk geen ideale situatie. Dus, kent u een jongen in de leeftijdscategorie JO14 (geboortejaar 2004, maar eerste helft 2005 is geen bezwaar) die zou willen keepen in een leuk team met twee enthousiaste trainers, meld u via wesleyburger@live.nl of 06 57 41 42 88 bij de trainer voor informatie of een proeftraining.

(Foto: Erwin Pijper)