Ondanks winst kater na wedstrijd

Datum 25-11-2017
Tijd 15:00
Thuis UVV JO15-2
Uit Geinoord JO15-1
Scheidsrechter Cornet, Ronald
Eindstand 1 - 4
26 november 2017 door Saskia van de Siepkamp

Op Sportpark de Paperclip in Vleuten staat op zaterdag 25 november UVV JO15-2 tegen Geinoord JO15-1 op het programma. Op papier een wedstrijd die de Nieuwegeinse club met gemak en met dubbele cijfers zou moeten winnen. De praktijk is echter weerbarstiger. De Nieuwegeiners speelden vooral tegen zichzelf, maar ook de scheidsrechter had een prominente rol in het geheel.

De wedstrijd begint rommelig en traag. Toch scoort Leandro na vijf minuten de 0-1. Het volgende kwartier is een opeenvolging van passes die niet aankomen en doelkansen die gemist worden. Door een slechte uittrap van keeper Luca komt de stand op 1-1. Vervolgens neemt de scheidsrechter een beslissing waar grote vraagtekens bij geplaatst kunnen worden. De trainer van Geinoord mag hier echter geen commentaar op leveren of vragen over stellen en wordt direct door de scheidsrechter weggestuurd. Ook voor de spelers is het op eieren lopen. Er wordt snel gefloten voor overtredingen door Geinoord en Joran krijgt een (onterechte) gele kaart wegens commentaar als hij een medespeler tot kalmte maant. Ondanks de sfeer en het slechte voetbal weet Leandro de eerste helft nog twee keer de bal in het net te schieten en is de ruststand 1-3.

De tweede helft is het spel niet beter. Geinoord creƫert wel kansen, maar er volgen geen doelpunten. Weer wordt de wedstrijd gedomineerd door het slechte spel van Geinoord en de houding van de scheidsrechter. Ook vervangend aanvoerder Luka mag een (onterechte) gele kaart in zijn zak steken wegens commentaar op een beslissing van de scheidsrechter. Op de valreep brengt Geinoord de stand nog wel op 1-4 door een doelpunt van Julian.

Hoewel ze de drie punten binnenhalen, verlaten de jongens het veld met het gevoel dat ze verloren hebben. De trainers hebben de schone taak om de jongens de komende week weer met de neuzen de juiste kant op te krijgen om aanstaande zaterdag fit en gemotiveerd aan te kunnen treden tegen koploper PVCV.