Goed keeperswerk kan Geinoord niet redden

Datum 25-11-2017
Tijd 11:00
Thuis Geinoord JO15-4
Uit Vriendenschaar JO15-3
Scheidsrechter Vliet, Gerard van
Eindstand 1 - 5
Penalties 1
26 november 2017 door Saskia van de Siepkamp

Op Sportpark Parkhout trapt Vriendenschaar JO15-3 op zaterdag 25 november 2017 de wedstrijd tegen Geinoord JO15-4 af. De wedstrijd begint spannend. De eerste fase van de wedstrijd creëren beide teams kansen, maar er vallen nog geen doelpunten. Vanaf het begin valt het goede keeperswerk van Levy op. Hij komt goed uit, maakt zijn doel klein en zorgt er persoonlijk voor dat Vriendschaar een paar mooie kansen niet weet te verzilveren. In de negentiende minuut scoren de jongens uit Culemborg dan toch de 0-1 vanuit de counter. Twee minuten later krijgt Geinoord een penalty, maar de Nieuwegeinse spits schiet te onzeker en mist. De fase daarna is spannend, maar levert geen doelpunten op.

De tweede helft levert een minder mooi beeld op voor de jongens van Geinoord. In vrij rap tempo weet Vriendschaar de stand op 0-5 te brengen. Geinoord creëert wel kansen, maar het afmaken blijkt lastig. In de 29e minuut redt Lorenzo met hulp van zijn teamgenoten echter de eer van zijn team en scoort met een mooie hoge bal over de keeper de 1-5. Niet veel later volgt nog een prachtige aanval door Yousef, maar helaas belandt ook die bal niet in het net. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd lopen de gemoederen tussen twee spelers van Geinoord en Vriendenschaar nog even hoog op. Maar kordaat optreden van teamgenoten en de scheidsrechter zet de zaak snel recht.

Het is jammer van het verlies, maar de jongens van Geinoord hebben hard gewerkt. Het keeperswerk van Levy viel deze wedstrijd bijzonder op. De grensrechter van de tegenpartij was vol lof over hem en complimenteerde hem met zijn goede reddingen. Het is goed te zien dat het bijwonen van de keeperstrainingen sinds het begin van dit seizoen effect hebben. Ook Melissa is een bijzondere vermelding waard. Als enige meisje in het team staat zij zeker haar mannetje. Relatief nieuw in het team, niet bang voor welke potige tegenstander dan ook, behendig met de bal en in staat om in lastige situaties haar buitenspeler met een mooie pass de bal aan te spelen.

(Foto: Erwin Pijper)