JO15-1 verliest in eigen huis

Scheidsrechter Stroe, Fred van
Eindstand 0 - 1
03 december 2017 door Saskia van de Siepkamp

Op een in mist gehuld hoofdveld spelen op zaterdag 2 december de selecties van de JO15 van Geinoord en PVCV tegen elkaar. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. PVCV is als koploper al zo goed als zeker van plaatsing in de promotiepoule voor de hoofdklasse. De jongens van Geinoord vechten nog om een plek bij de eerste drie.

Zoals we inmiddels van de jongens gewend zijn, beginnen ze fel. In de achtste minuut geeft Nizar een prachtige voorzet, maar Leandro mist de bal. Zo loopt Geinoord de kans mis om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De volgende minuten volgen nog een paar mooie schoten van Kees en Nali. De keeper van PVCV is alert en houdt de bal uit het net. Hoewel het de bedoeling is het spel breed te houden, gaan de volgende ballen allemaal door het midden. Geinoord leidt onnodig balverlies en de jongens zoeken onvoldoende de ruimte op. PVCV profiteert van het onrustige spel en eist een vrije trap op. De bal belandt in het gedrang voor het doel van Geinoord en in de chaos weet PVCV te scoren: 0-1. De rest van de eerste helft verloopt – op de laatste minuten na – weinig spectaculair. De gemoederen lopen even op als keeper Luca ten onrechte geel krijgt voor hands. Vervolgens krijgt PVCV een vrije trap en scoort. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter af. Spelers, coaches en publiek van beide ploegen zijn nog enigszins in verwarring als een minuut later het fluitsignaal voor de rust klinkt.

De tweede helft doet sterk denken aan de eerste helft; rommelig voetbal en veel balverlies. Het publiek ziet echter ook mooie acties. Zo weet Nali een aantal keer de bal vanaf de middenlijn tot in de zestien meter mee te nemen en zijn tegenspelers af te schudden. Ook Luka levert vanuit de verdediging een aantal keer een mooie bijdrage aan de aanval. Hij legt heel wat meters af. Een prachtige pass van Stijn wordt helaas onderschept, maar leidt wel tot een ingooi. PVCV is de tweede helft niet echt gevaarlijk. Ook vanuit de corners die zij nemen, komen ze niet tot scoren. De verdediging van Geinoord is goed op orde. Joran ziet waarschijnlijk nog sterretjes van het goed wegkoppen van al die hoge ballen. En Kaylen werkt hard om het de tegenstander op het middenveld al zo moeilijk mogelijk te maken. Maar omdat Geinoord de bal niet voorbij de keeper van PVCV weet te krijgen, is de eindstand 0-1. Geinoord zal de volgende wedstrijd moeten winnen om nog kans te maken op een plek in de promotiepoule.

(Foto: Erwin Pijper)