Winnen in de kou

Eindstand -
Penalties 1
04 december 2017 door Nick Dijkstra
Koning winter komt eraan. Koud is het al, maar gelukkig blijft de sneeuw nog even weg zodat er nog volop gevoetbald wordt.
Competitiewedstrijd 10 op het programma en ditmaal vv de Meern JO19-1 op Sportpark Parkhout.
Enigszins wat later de aftrap dan gebruikelijk, maar dat mocht de zaterdag niet drukken. We zagen immers het goede voorbeeld van de JO17-1 die in het heetst van de strijd een overwinning eruit sleepte.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig of het eerste schrik moment zat er al in. De keeper van de Meern raakte geblesseerd aan zijn schouder na een corner van Geinoord en moest het veld verlaten. Dit leverde een onderbreking op van een aantal minuten.
Daarna een Geinoord waarbij het onwijs mak oogde. De ploeg die de laatste weken sprankelende momenten liet zien, kwam vandaag over alsof ze het op halve kracht wilde doen.
Chaim de Vos moest in de beginfase dan ook een paar keer optreden om zijn ploeg in de wedstrijd te houden en liet zien ook vandaag niks te willen incasseren.
Toch komen de Nieuwegeiners in minuut 34 op voorsprong door een goal van Romian Stravers.
Hij weet de laatste weken het net te vinden en neemt daarbij zijn ploeg bij de hand.
Toch veranderde er niks aan het speelbeeld.

De 2de helft begon ongewijzigd voor Geinoord. Het leek erop dat de ploeg behoefte had aan een moment van rust en bezinning om zo een betere vervolg te geven aan de wedstrijd.
Naast enkele oplevende momenten bleef de sprankeling uit.
De Meern hierin tegen wilde toch wel en probeerde toch wat verder vooruit te voetballen.
Dit leverde de bezoekers een penalty op, nadat Sadr de overtreding buiten de 16 inzette en tot ieders verrassing belandde hij op de stip.
De speler van de Meern faalt niet en schiet de penalty feilloos binnen. 1-1 de stand en nog een minuut of 15 op de klok.
Geinoord probeerde het wel en kwam ook een enkele keer dichtbij, maar het was Mitch Dunne die Geinoord het zetje gaf. Een voorzet van Robin Kuijer knikte hij over de keeper heen en zo kwamen de Nieuwegeiners weer op voorsprong. Daarna nog de kans om de 3-1 te maken, maar deze wilde er niet in.

Geinoord had zijn dag niet, maar wint wel. En die winst was dan toch extra lekker omdat vv Maarssen wist te winnen uit bij UVV.
Dit houdt 2 dingen in voor de JO19-1. Ten eerste is de ploeg zeker van de promotiepoule wat 2 tickets heeft voor promotie naar de hoofdklasse. Ten tweede kan de ploeg aanstaande zaterdag enkel bij winst het winterkampioenschap op hun naam schrijven.

Aanstaande zaterdag de wedstrijd om Herbstmeister te worden uit (of thuis) bij de Vreeswijk om 15.45 uur de aftrap.