Overtuigend de winterstop in

Geinoord JO10-2
16-12-2017

Basis spelers:

Woensdag kregen we de vraag van onze tegenstander PVCV of we de afgelaste wedstrijd van de week ervoor nog konden inhalen.Er stond tenslotte voor PVCV nog iets op het spel.

De aftrap was een latertje vandaag, pas om 13.05 hoefde we aan de aftrap te verschijnen.
Benieuwd hoe we deze wedstrijd door zouden komen, PVCV een van de top 3 teams tegen ons, dat de laatste weken zoveel pech kende en hierdoor in de onderste regionen van de ranglijst staat.

Maar de afgelopen weken heeft iedereen ook kunnen zien dat JO10-2 niet in die onderste regionen thuis hoort. Vandaag was een mooi moment om te laten zien waar we thuis horen, minimaal top 5.

Onder een stralend zonnetje maar dreigende zwarte luchten trapte we af.
Direct was duidelijk dat we tegen dit PVCV wel een resultaat konden behalen.

We waren sterk in de duels, hadden een goede balans op het middenveld en ook verdedigend stond het als een huis. Voorin werd en volop gejaagd op de tegenstander, geen centimeter ruimte kregen ze van ons. De eerste kansen waren dan ook voor ons. Na een mooie combinatie op rechts tussen Soufyan en Aziz kon laatste genoemde op de keeper af. Aziz zocht goed de lange hoek maar helaas verdween de bal enkele centimeters naast het doel. Onze aanvallende intenties waren in ieder geval duidelijk.

PVCV had moeite met ons goed georganiseerd spel en was ook genoodzaakt hierdoor om hun aanvalsmachine iets verder terug te laten zakken. Jelle en Oualid hadden met hulp van Kai de spitsen in hun broekzak zitten, die werden er moedeloos van.

Weer kregen we een mogelijk nadat Dylan op links goed doorzette, Amir bediende die vervolgens weer wegdraaide van zijn 2 koppen grotere tegenstander. Hij zocht het schot maar zag deze gekraakt worden en verdiende hiermee een corner. Deze werd goed genomen maar kon net niet tot doelpunt verwerkt worden.

Stelde PVCV er dan niets tegenover? Vrij weinig, het enige gevaar dat continue er was dat er op de counter de 2 spitsen door kwamen. Als ze er al eens door kwamen dan was Mick daar als onze betrouwbare sluitpost. Maar die hoefde in de eerste helft vrij weinig te doen.

Na rust ging Geinoord verder waar het gebleven was. Jesse kwam een aantal keer goed door via de rechterkant en wist steeds maar weer de bewegende mannen voorin te vinden.Zo kregen we wederom 2-3 goede mogelijkheden om de score te openen. Helaas op dat moment viel de bal nog niet goed voor ons.

Halverwege de tweede helft gingen we nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer.
Via de linkerkant, nadat Oualid een tegenaanval onschadelijk had gemaakt, ging Dylan er vandoor. Direct met een verdediger van PVCV in zijn nek. Dylan schermde goed de bal af en bediende Kai op het middenveld. Die ontdeed zich van zijn tegenstander en raakt hard de bal half aan de buitenkant. Hierdoor kreeg de bal een wegdraaiend effect en deze viel dan ook in de verre rechterhoek binnen! 0-1!!!!

Onze wissels waren zo enthousiast over deze goal dat ze spontaan het veld inrende en iedereen elkaar besprong van vreugde. Zo hard gewerkt en goed georganiseerd staan. Deze voorsprong was meer dan verdiend.

PVCV probeerde direct vanaf de aftrap de 1-1 te forceren en kreeg daartoe ook wel enkele mogelijkheden maar niet echt uitgespeelde kansen. PVCV begon in het veld zichtbaar en hoorbaar geiiriteerd te raken.

Opnieuw kregen we de mogelijkheid om aan te leggen voor een schot, deze kwam er ook, volgens mij wederom van Kai. Zijn schot werd echter van richting veranderd door het hoofd van een PVCV-er waardoor de bal een boog meekreeg. Eerlijk is eerlijk de keeper van PVCV pakte deze bal prachtig met een uiterste inspanning uit de hoek. Wij telde hem al....

Daarna kreeg PVCV nog wat kansen via hun behendige spitsen maar door frustratie en gehaast dingen te willen doen mislukte de acties keer op keer. En als ze er al eens doorkwamen gooide Mick zich met zijn hele lijf ervoor. De 0 was heilig vandaag.

De laatste minuten tikte weg en we kregen nog twee laatste corners. Hier kwam helaas voor ons geen goal meer uit. Toen floot de uitstekend fluitend scheidsrechter af en zagen we de spelers van PVCV teleurgesteld naar de grond gaan. Die hadden de 1e/2e plaats verspeeld.

Aan onze kant gingen de handen de lucht in en was de vreugde groot. Slechts 3 punten achter de nummer 6 eindigen is een hele mooie prestatie.

Wat speelde jullie vandaag een heerlijke wedstrijd en wat hebben jullie goed uitgevoerd waar we het hele seizoen naar op zoek waren en vaak op getraind hebben.

Dik verdiende overwinning op een goede tegenstander.
Dit lekkere gevoel nemen we mee naar volgend jaar, waar we weer omhoog mogen gaan kijken.

Jammer dat het nu winterstop is, maar gelukkig kunnen we as zaterdag nog een zaalvoetbaltoernooi in Vianen spelen.

Hopelijk kunnen we in het voorjaar de kampioenvlag gaan hijsen. Want als jullie zo spelen als vandaag en dat 50 minuten weten vol te houden dan zijn wij GEINOORD JO10-2 nauwelijks te verslaan!

Voor nu iedereen alvast een goed en gezond 2018 toegewenst.